Kadeti se spremaju za kvalifikacije, Kavaja pozvao 30 igrača

Turnir u Moldaviji je od 23. do 29. oktobra

2488 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetsku fudbalsku reprezentaciju Crne Gore od 23. do 29. oktobra čeka nastup na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pored domaćina Moldavije i naše selekcije na turniru učestvuju još Švajcarska i Izrael.

Kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo posljednji put će se igrati u ovom formatu. Tako će po dvije prvoplasirane ekipe iz svih grupa ići u Ligu A, iz koje će biti moguće izboriti plasman na završni turnir.

Trećeplasirani i četvrtoplasirani iz grupe sljedeći ciklus dočekaće u Ligi B, kroz koju će se boriti za plasman u Ligu A kvalifikacija.

"Ove kvalifikacije trebalo bi da daju jasniju sliku o ovoj generaciji. Protivnici koji su iz ozbiljnih sistema rada svakako su prilika za to. Kroz analizu dosadašnjeg rada i selektiranja više od 40 igrača, mislim da nismo bez šansi jer smo odigrali neke pripremne utakmice na visokom nivou. Napredak se vidi u svim pravcima, ali da li će to biti dovoljno za prolaz u ovoj konkurenciji - ostaje da se vidi", rekao je selektor Radovan Kavaja.

Na Kavanijom spisku je 30 igrača.

Golmani: Dimitrije Minić (Spartak Subotica, Srbija), Edin Lekić (Dečić AdmiralBet);

Odbrana: Aleksa Perišić, Lazar Popović, Andrija Anđelić (Budućnost), Emil Kujović (Karl Cajs Jena, Njemačka), Aleksandar Radulović (Stari Aerodrom), Đorđe Fabris (Budva), David Maraš (Zeta);

Vezni red: Petar Ražnatović, Viktor Lesjak (Arsenal), Vuk Pavićević (Mladost Lob.bet), Jovan Anđić (Budućnost);

Napad: Matija Jovanović (Budućnost), Andrija Vukoje (Grbalj), Andrej Kartal (Rudar), Marko Glendža (Grbalj), Alan Kastrat (Vestčester, SAD), Kristijan Jovović (Legija, Poljska), Mark Đokaj (Dečić AdmiralBet).

Bonus video: