Paketa: Lažne informacije u medijima mi ugrožavaju pravedno saslušanje

„Kontinuirano curenje i objavljivanje netačnih informacija u medijima me stavlja u rizik da neću imati pravedno saslušanje. Zato sam rekao svojim advokatima da zatraže od FA da obavi temeljnu istragu. Nastavljam da negiram optužbe i radujem se što ću pokazati da sam nevin”, napisao je Brazilac

1751 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vezista Vest Hema Lukas Paketa ističe da mu informacije koje mediji objavljuju o njegovom sporu zbog klađenja na utakmice ugrožavaju pravo da ima pravedno saslušanje.

Dodao je i da će advokati tražiti od Fudbalske asocijacije Engleske (FA) da sprovede istragu povodom toga.

„Isfrustriran sam i razočaran što sam pročitao obmanjujuće i netačne novinske članke u vezi mog slučaja. Neke od tih informacija su potpuno netačne i izgleda iskreirane da mi potkopaju poziciju. Takođe, zabrinut sam da je izvor za članke, iako su netačni i obmanjujući, osoba bliska slučaju. Proces sa FA bi trebalo da bude potpuno povjerljiv i jako je ozbiljan za mene i moju porodicu”, objavio je Paketa na Instagramu.

Istraga oko Paketinog klađenja na utakmice pokrenuta je 18. avgusta prošle godine, a 23. maja ove je optužen da je kršio pravila FA na mečevima protiv Lestera, Aston Vile, Lidsa i Bornmuta, tako što je namjerno želio da dobije žuti karton kako bi stekao ličnu zaradu kroz klađenje.

„Kontinuirano curenje i objavljivanje netačnih informacija u medijima me stavlja u rizik da neću imati pravedno saslušanje. Zato sam rekao svojim advokatima da zatraže od FA da obavi temeljnu istragu. Nastavljam da negiram optužbe i radujem se što ću pokazati da sam nevin”, dodao je Paketa.

Paketa je do sada odigrao 93 utakmice i postigao 15 golova u dresu Vest Hema, dok je za reprezentaciju Brazila upisao 53 nastupa i 11 pogodaka.

Bonus video: