Trijumf Grofovog Estegala nakon reprezentativne pauze

Božović je preuzeo tim koji je prošle sezone jedva izborio opstanak, no pod crnogorskim trenerom ove sezone tabela ljepše izgleda

3787 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nefči (X)
Foto: Nefči (X)

Pauza zbog Fifinog termina namijenjenog reprezentacijama prijala je iranskom Estegal Kuzestanu, crnogorskog trenera Miodraga Božovića.

Nakon dva poraza, doduše od velikih favorita, vodećeg Sepahana i trećeplasiranog Malavana, stigla je pobjeda - 3:2 nad Mes Rafsanjanom.

Božović je preuzeo tim koji je prošle sezone jedva izborio opstanak, no pod crnogorskim trenerom ove sezone tabela ljepše izgleda - deveto mjesto, od 16 timova, sa učinkom od dvije pobjede, tri remija i tri poraza.

No, ima još dosta da se igra.

Božović je u dosadašnjoj karijeri vodio brojne klubove, uključujući i podgoričku Budućnost, no trenerski se proslavio u Rusiji, gdje je kao stranac oborio sve rekorde po broju različitih timova koje je predvodio.

Sjedio je na klupi Amkara, FC Moskve, Dinama Moskve, ponovo Amkara, Rostova, Lokomotive iz Moskve, Arsenala iz Tule, Krila Sovjetov, te ponovo Arsenala iz Tule.

U Srbiji je prije šest godina, vodeći Crvenu zvezdu, prekinuo dominaciju Partizana i osvojio titulu, a prije Estegala vodio je azerbejdžanski Nefči.

Bonus video: