Pet utakmica u pet različitih termina

Nastavlja se Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, danas svi mečevi 12. kola

5776 pregleda 3 komentar(a)
Oprez protiv Arsenala: Miloš Brnović, reprezentativac iz redova Budućnosti, Foto: FKB
Oprez protiv Arsenala: Miloš Brnović, reprezentativac iz redova Budućnosti, Foto: FKB

Pet utakmica - svih pet u subotu, u pet različitih termina: “neobično” 12. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige igra se danas.

Prvi će na teren fudbaleri Jedinstva France i Mornara, čiji je duel zakazan za 14.30 sati. U 16 časova igraju Petrovac i Sutjeska, u 17 Jezero i Otrant-Olympic (u Baranama), potom slijede dueli Dečić Admiralbeta i Bokelja (18), te Budućnosti i Arsenala (20).

Tri trenera debitovaće na klupama, nakon promjena tokom reprezentativne pauze: Edis Mulalić će, zapravo, imati treći debi u Dečiću, dok će Miodrag Džudović prvi put predvoditi Jezero, baš kao i Miodrag Džudović Otrant.

Lider Budućnost veliki je favorit protiv Arsenala, po svim parametrima, a jedan od njih su i posljednji međusobni dueli - Podgoričani su Tivćanima dali čak 12 golova na tri prethodne utakmice (pobjede 6:0, 4:0 i 2:0).

Tim Ivana Brnovića, koji je prvi na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Petrovac, devet uz utakmicu manje u odnosu na trećeplasirani Dečić, ima novu priliku da se učvrsti na vrhu.

- Arsenal igra tvrdo i organizovano, ima ekipu za respekt. Najopasniji su iz tranzicije i uradićemo sve da to neutrališemo - kaže 24-godišnji vezista Budućnosti, reprezentativac Miloš Brnović koji se oporavio od povrede.

- Osjećam se odlično, zdrav sam, motivisan… Nedostajao mi je ritam utakmica od po 90 minuta, ta borba, želja, pobjede, jer nikada ne može da bude isto kada ste sa strane kao kada ste na terenu. Povreda me je udaljila od toga, ali sam spreman i jedva čekam da utakmica počne.

“Plavi” su u dosadašnjih 10 mečeva, od mogućih 30, osvojili 26 bodova, postigli su najviše (21), primili najmanje golova u ligi (3), vezali su četiri pobjede bez primljenog gola, upisavši najbolji start nakon deset kola u četvorokružnom sistemu izjednačivši rezultat sa generacijom Miodraga Grofa Božovića iz sezone 2006/2007 i Miodraga Radulovića iz sezone 2011/2012.

- Siguran sam da možemo još bolje, a ubijeđen sam da ćemo to dokazati u utakmicama koje slijede. Mislim da smo do sada pokazali da možemo da igramo na više načina - dolazili smo do bodova lijepom igrom, ali i taktičkom i takmičarskom gdje je rezultat bio u prvom planu i gdje je do izražaja došla čvrsta i organizovana igra čitavog tima - dodao je Brnović.

Mornar se povratio nakon lošeg starta u prvenstvu, vezao je dvije pobjede i pokušaće da nastavi seriju na gostovanju četvrtoplasiranom Jedinstvu.

Barani će biti jači za vezistu Balšu Dubljevića, koji se oporavio od povrede koja ga je dva mjeseca odvojila od terena.

- Bilo mi je teško tokom pauze, prvenstveno zbog ekipe što nisam mogao da pomognem, ali i zbog sebe jer sam krenuo da igram dobro - kazao je Dubljević za sajt Mornara.

- Ako vidimo igrače koje imamo, sigurno da ova ekipa nije na mjestu na kojem treba da bude, vjerovatno zbog Evrope koja je ostavila danak, ali i te kako mislim da imamo potencijal da se do kraja borimo za Evropu - dodao je Dubljević.

Sutjeska je tek sedma, ali nije bez šansi na gostovanju drugoplasiranom Petrovcu.

- Sama činjenica da je naš rival drugi na tabeli, da je i slavio u prvom krugu u Nikšiću (2:0), govori da ćemo se sastati protiv jednog od jačih timova u ligi. Neće biti lak zadatak, ali spremni smo, motivisani, vrijeme je za revanš - kaže trener Sutjeske Milija Savović.

CFL se nastavlja u ubrzanom ritmu, jer su mečevi 13. kola zakazani već za srijedu.

Parovi 12. kola

JEDINSTVO - MORNAR (14.30 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA (16)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

JEZERO - OTRANT (17)

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

DEČIĆ - BOKELJ (18)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

BUDUĆNOST - ARSENAL (20)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: