Juventus želi tri od tri, čeka se još jedan Adžićev debi

Treće kolo Lige šampiona u fudbalu - “stara dama” čeka Štutgart, očekuje se da crnogorski reprezentativac ponovo dobije šansu, Real u reprizi finala iz prošle sezone igra protiv Borusije Dortmund

4338 pregleda 1 komentar(a)
Adžić (u pozadini) na jučerašnjem treningu Juventusa, Foto: Juventus.com
Adžić (u pozadini) na jučerašnjem treningu Juventusa, Foto: Juventus.com

Juventus protiv Štutgarta, samim tim nova šansa za Vasilija Adžića da dobije minute u dresu “stare dame”, i repriza finala prošle sezone - obilježiće prvu noć 3. kola Lige šampiona u fudbalu.

Crnogorski fudbaler, čiji se debi u seniorskoj reprezentaciji očekuje s nestepljenjem, u subotu je u pobjedi Juvea nad Lacijom dobio prve minute od kada je ljetos stigao iz Budućnosti (ušao je u 72. kod rezultata 0:0) i čini se ostavio dovoljno dobar utisak da pokaže Tijagu Moti da na njega može da računa - ne samo u italijanskoj eliti, nego i u Ligi šampiona.

Adžić je u italijanskim medijima najavljen na klupi, a Juventus opet ima problema u veznom redu - večeras ipak može da računa na Vestona Mekenija, dok je van tima i dalje Teun Kopmeiners.

dede
foto: Graphic News

Juventus je sezonu u Ligi šampiona otvorio s dvije pobjede - 3:1 protiv PSV-a u Torinu, onda i 3:2 protiv Lajpciga u Njemačkoj, gdje je gubio 2:1 i imao igrača manje prije nego su Dušan Vlahović i Francisko Konseisao režirali preokret. Sada je na redu novi protivnik iz Bundeslige - Štutgart (21 sat u Torinu) koji je prošle sezone bio ispred Bajerna u njemačkom šampionatu...

- Taj duel u Lajpcigu treba da bude vodilja - bili smo u problemima, držali se zajedno i kada nije išlo, a onda smo dali dva gola kada smo bili otpisani. Pobijedili smo zasluženo, jer nijednog trenutka nismo gubili glavu i nadu u trijumf. Bio je to trenutak na koji sam ponosan - rekao je Mota.

U subotu protiv Lacija je Juve bio u drugačijoj situaciji - više od sat igre je imao igrača više, nije mogao da probije odbranu protivnika dok to nije sam uradio defanzivac Rimljana Mario Hila i na bizaran način matirao sopstvenog golmana Ivana Provedela.

- Nikada nije lako kada morate da jurite pogodak protiv ekipa koja se brani na takav način na koji je to radio Lacio. Uspjeli smo, uz dosta sreće, ali smo napadali i imali ritam koji sam želio da vidim - istakao je Mota.

Real Madrid je na poraz u Lilu odgovorio sa dvije pobjede u La Ligi, a večeras je domaćin Borusiji Dortmund u reprizi junskog finala na “Vembliju” kada je “kraljevski klub” 15. put u istoriji postao prvak Evrope.

- Nije prošlo mnogo vremena od te utakmice, ali nema svrhe osvrtati se na nju - to je bilo finale, ovo je tek treće kolo novoformiranog takmičenja i sve što želimo je da odigramo dobro i da pobijedimo - poručio je trener Reala Karlo Anćeloti.

Real ne blista, svjestan je toga Anćeloti:

- Imamo problem u posjedu i kontroli utakmice, jer nemamo mnogo igrača sa karakteristikama da djeluju najbolje na malom prostoru. Suština je u tome da moramo da se bolje branimo, da dođemo do nivoa na kojem smo bili prošle sezone - to daje sigurnost ekipi i samopouzdanje da bude opasnija naprijed - dodao je Anćeloti.

“Milioneri” su uvijek opasan rival.

- Biće drugačije nego u Londonu, ali koliko god da se Borusija mijenja, da se mijenjaju treneri, to je ekipa sa istom idejom. To je protivnik koji uvijek zahtijeva da ga shvatite najozbiljnije moguće. Ako to ne uradite - u problemu ste - navodi legendarni Italijan.

Borusija motivaciju pred dolazak u Madrid crpi iz poraza u finalu Lige šampiona.

- Mislio sam da je red na nas da osvojimo titulu koju toliko čekamo - rekao je trener Nuri Šahin, koji je prošle sezone bio u stručnom štabu Edina Terzića.

Šahin je izgubio i finale kao igrač, 2013. takođe na “Vembliju” - tada je od Borusije bolji bio Bajern.

- Svi znaju da mi je trofej u Ligi šampiona san, do sada mi je izmakao dva puta, nadam se da ću u budućnosti dobiti novu šansu.

Borusija je trenutno najbolji tim u Ligi šampiona - slavila je u oba meča, uz gol-razliku 10:1 (3:0 protiv Klub Briža u Belgiji i 7:1 sa Seltikom kod kuće).

- Tek je početak sezone i znam da imamo prostor da budemo bolji - istakao je Šahin.

Milan je apsolutni favorit protiv Klub Briža na “San Siru” (18.45), u istom terminu Crvena zvezda gostuje Monaku i traži prve bodove u sezoni nakon poraza od Benfike u Beogradu i Intera u gostima.

Arsenal će poraz od Bornmuta u prvenstvu pokušati da preboli u duelu sa Šahtjorom na “Emirejtsu”, a Aston Vila je domaćin drugi put zaredom u evropskoj takmičenju - sada čeka Bolonju, nakon što je prije reprezentativne pauze na “Vila parku” srušio Bajern golom Džona Durana.

Bonus video: