Mijatović nakon 30 godina u Partizanu: Volio bih da imam čarobni štapić, izborio sam se u Realu, mislim da ću i ovdje

Legendarni crnogorski fudbaler predstavljen kao jedan od najbližih saradnika novog predsjednika beogradskog kluba

5640 pregleda 12 komentar(a)
Mijatović tokom pres konferecije u Beogradu, Foto: Printscreen YouTube/FK Partizan
Mijatović tokom pres konferecije u Beogradu, Foto: Printscreen YouTube/FK Partizan

Predrag Mijatović drugi put u Partizanu, sada 31 godinu kasnije kao dio rukovodstva beogradskog kluba.

Legendarni crnogorski fudbaler se vraća u trenutku kada "crno-bijeli" prolaze koroz jedan od najtežih trenutaka za Partizan - biće najbliži saradnik novog predsjednika Rasima Ljajića, a sve što traži je vrijeme.

"Nismo došli da obećavmo već da radimo - želimo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima i u svim sverama Partizana. Trebaće nam vremena, bio bih najsrećniji čovjek na svijetu kada bih danas mogao da izađem pred Partizanovce i kažem da u torbi imam čarobni štapić, pa da vidimo kome šta treba. Situacija je nažalost drugačija i ona je realna", rekao je Mijatović na današnjem presu.

Govorio je i o trenutnoj situaciji u klubu.

"Prije nekoliko dana smo dobili određene informacije i nakon što sam ih pogledao na brzinu susreo sam se sa stvarima koje su malo čudne, ali rješavaćemo ih. Lako je biti Partizanovac kad sve ide kako treba i kada se osvajaju titule, ali je teško to biti u ovakvim situacijama", dodao je Mijatović.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Partizana, Valensije, Real Madrida, Fiorentine i Levantea već se dokazao u rukovodstvu velikog kraljevskog kluba kada je prekinuo dominaciju Barselone Franka Rajkarda.

"Preuzeo sam Real Madrid u trenutku kada je prvi put u istoriji tri godine bio bez titule, pa sam se nakako izborio sa njima, tako da mislim da ću se izboriti i sa ovom situacijom", jasan je Mijatović.

Ne krije da je uzbuđen zbog svega.

"Imao sam konferecije za medije u klubovima koji imaju veće ime, ali danas jesam uzbuđen - nemam tremu, ali poslije više od 30 godina sam ovdje i imamo veoma jasnu ideju šta hoćemo da radimo".

Uz njega Ljajićev saradnik biće i Danko Lazović.

"Danko i ja ćemo biti zaduženi za sportski sektor, donosićemo odluke, gotovo sigurno će biti i onih nepopularnih, jer da je sve kako treba danas ne bismo bili ovdje. Nemamo nikakav strah", naglasio je Mijatović.

Našalio se i zbog načina na koji se vratio u Partizan.

"Možda jednog dana kada budu srećna vremena kažemo kako me Rasim Ljajić nagovorio. Uglavnom došao sam bez ikakvog interesa", zaključio je Mijatović.

Bonus video: