„Dosadna” trka za titulu u najavi, Budućnost u Kotoru nastavlja seriju?

Danas svi mečevi 13. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige: Mornar protiv Dečića, Sutjeska se čupa u Tivtu

3420 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost ne želi da se zaustavi: Ivan Bojović i Vladan Adžić, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič
Budućnost ne želi da se zaustavi: Ivan Bojović i Vladan Adžić, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Jedanaest utakmica, devet pobjeda, dva remija i serija od pet trijumfa zaredom - početak Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige najavljuje “dosadnu” trku za titulu, za sve osim za navijače Budućnosti.

Najveći crnogorski fudbalski klub praktično bez greške igra od prvog minuta sezone, a novi test imaće u Kotoru - protiv Bokelj SBbeta, ekipe koja nikome nije lagan rival od kada se ovog ljeta vratila u prvoligaško društvo. I igra dobar fudbal - tim Slobodana Draškovića je 4. na tabeli.

Ovo je, dakle, derbi kola, koji u drevnom gradu počinje u 18 sati.

- Čeka nas zahtjevno i teško gostovanje, jer je malo vremena za odmor, ali to ne smije da nam predstavlja opravdanje... Kako je nama, tako je i protivniku - poručio je Ivan Bojović, ofanzivac Budućnosti.

Nema odmora, ali Budućnost je do sada pokazala da ima širinu i igrače koji i kada uđu mogu da naprave razliku.

- Igramo odlično, imamo dužu klupu i ne bježimo od uloge favorita, nadam se da ćemo uspjeti da je opravdamo. Uradićemo sve za nova tri boda, to je sigurno - dodao je Bojović.

Bokelj je za vikend bio bolji od šampiona Dečić Admiralbeta, sa kojim je izjednačen na trećoj poziciji, ima slabiju gol-razliku.

- Dobra pozicija Kotorana nije nikakvo iznenađenje, jer je riječ o kvalitetnoj i čvrstoj ekipi koju krasi timska igra. Bokelj je skup pojedinaca koji se odlično poznaju i to je njihova najveća snaga - smatra Bojović.

Jedan od mečeva u kojem Bokelj nije pokazao praktično ništa jeste upravo protiv Budućnosti u prvom duelu sezone kada je bilo 4:0 za “plavo-bijele”.

- Svaka nova utakmica je novo dokazivanje, a mi idemo korak po korak do našeg konačnog cilja, ne osvrćući se ni na bodovnu zalihu, ni na učinjeno... Gledamo samo ono što je ispred nas. Poštujemo Bokelj, ali sve je u našim rukama i ukoliko ponovimo izdanja iz dosadašnjeg dijela sezone vjerujem da ćemo se kući vratiti sa tri boda - jasan je Bojović.

Budućnost je odlična na startu sezone, a odličan je i Bojović, koji je nakon odlazaka u Rudar i OFK Titograd, na pravi način počeo da igra i za “plavo-bijele”.

Za vikend je njegov četvrti gol u sezoni “riješio” utakmicu protiv Arsenala (2:1).

- Srećan sam zbog gola, ali najviše me zadovoljava činjenica što smo u važnoj utakmici slavili i produžili naš niz neporaženosti i niz pobjeda. Mislim da je svako mogao da vidi kako nas krasi zajedništvo, kao i da imamo dobar sastav - nebitno je da li počnemo utakmicu ili uđemo sa klupe, svi dajemo sve od sebe. Na kraju se to uvijek isplati”.

“Broj 77” Budućnost ne želi da se zaustavi.

- Ne bih volio da stanem na ovome, radiću što bolje i jače kako bih nastavio u istom ritmu - zaključio je Bojović.

Jedini pratilac Budućnosti, kakav-takav, je Petrovac - tim Zdravka Dragićevića je hit prvenstva, ima šest bodova manje od lidera, ali i, što je puno važnije, šest više od trećeplasiranog Dečića, uz meč manje. Petrovčani putuju na sjever, u Berane, gdje će protiv Jezera pokušati da nastave sjajnu seriju.

Mornar i Dečić Admiralbet - dva tima koja su obilježila evropsko ljeto, ali koja prilično zaostaju za vrhom u novoj sezoni, sastaju u se u Baru. Sutjeska, koja je u zoni baraža, čupa se na gostovanju Arsenalu, dok posljednjeplasirani Otrant-Olympic u Podgorici protiv Jedinstva želi bijeg sa dna.

Parovi 13. kola

ARSENAL - SUTJESKA (14 h)

Sudija: Ivan Šarac (Cetinje)

JEZERO - PETROVAC (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

OTRANT - JEDINSTVO (16)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

MORNAR - DEČIĆ (16)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

BOKELJ - BUDUĆNOST (18)

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: