Dječaci sanjaju novi evropski podvig

Omladinci Budućnosti u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostuju Trabzonsporu (18h)

3141 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost vjeruje u još jednu lijepu priču: Golman Uroš Ilinčić na treningu “plavih”, Foto: FK Budućnost
Budućnost vjeruje u još jednu lijepu priču: Golman Uroš Ilinčić na treningu “plavih”, Foto: FK Budućnost

Novi izazov na Crnom moru za crnogorski fudbal - prije desetak dana naša reprezentacija je igrala u Samsunu protiv Turske, a nešto istočnije dječaci u “plavo-bijelom” tražiće još jednu nezaboravnu evropsku noć.

Omladinci Budućnosti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za mlade gostuju kod Trabzonspora, turskog velikana čije boje u seniorskoj konkurenciji brani štoper “sokola” Stefan Savić.

Meč se igra na od 18 sati lijepom i modernom stadionu “Šenol Guneš”, na kojem nastupa i A tim sedmostrukog prvaka Turske.

- Odradili smo dobar skauting, šampion Turske zaslužuje poštovanje, ali siguran sam da imamo šanse u dvomeču sa njima. Želimo da se pokažemo u dobrom svjetlu, da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo aktivan rezultat - naglasio je Goran Burzanović, asistent u stručnom štabu Marka Janjevića.

Crnogorski prvak zna koliko će biti teško na sjeveru Turske, ali...

- Gledali smo protivnika na utakmicama protiv Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša, znamo da igra moderan fudbal i da ima ogroman kvalitet, ali imamo i mi šta da pokažemo - dodao je Burzanović.

Budućnost je u prvom kolu kvalifikacija spektakularnom igrom i golovima Andreja Kostića eliminisala Dinamo iz Tbilisija, ali će za razliku od tog meča sada biti bez pomoći prvotimaca Andrije Bulatovića i Lazara Savovića koji su u konkurenciji za večerašnju utakmicu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige protiv Bokelja.

- Imamo dobru grupu igrača, tako da vjerujem da se izostanci drugova koji nisu sa nama neće osjetiti. Trabzon ima naše poštovanje, ali nadam se da ćemo se i mi pitati za neke stvari - jasan je Lazar Martinović, defanzivac podgoričkog kluba.

Bez obzira na ime rivala optimizam se osjeća kod svih igrača Budućnosti.

- Spremni smo i psihički i fizički da odigramo dobru utakmicu i vratimo se kući sa dobrim rezultatom. Imamo ogroman motiv da to uradimo, svjesni smo da su mečevi u Ligi šampiona važni za nas, za klub, za grad... Svima mnogo znače, a nama pomažu da budemo bolji igrači i bolji ljudi - riječi su Luke Brajovića, veziste “plavo-bijelih”.

Šansa bi mogao da bude revanš pod Goricom, a koliko - pokazao je duel protiv Dinama u prethodnoj rundi.

- Želimo da budemo u igri pred revanš, jer sam ubijeđen da ćemo sa aktivnim rezultatom imati veliki podršku u Podgorici, a uz huk publike i navijača možemo sve - dodao je Brajović.

Revanš na našem najvećem stadionu zakazan je za dvije sedmice.

Bonus video: