Poraz omladinaca Budućnosti u Trabzonu, bez dvojice ponajboljih teško se moglo više

Odluka stručnog štaba prvog tima Budućnosti bila je da su Bulatović i Savović potrebniji prvom timu u Kotoru. Epilog - poraz prvog tima, poraz i omladinaca u Trabzonu (3:1). Revanš je 6. novembra pod Goricom

3528 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti poraženi su večeras od turskog Trabzonspora 3:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona.

"Plavi" su u Turskoj bili lišeni pomoći Andrije Bulatovića i Lazara Savovića, jer je odluka bila da su potrebniji prvom timu, u Kotoru u domaćoj ligi.

Očigledno, pogrešna: prvi tim je doživio prvi poraz ove sezone, omladinci su izgubili sa dva gola razlike i čeka ih težak posao u revanšu 6. oktobra.

“U ovom sastavu Trabzon je pokazao da je bolja ekipa. Žalimo, ipak, zbog gola u 94. minutu za 3:1. Jurićemo pod Goricom dva gola minusa, ali nadam se da ćemo uspjeti”, istakao je trener Budućnosti Marko Janjević.

Počelo je vatreno u Trabzonu, jer su domaći već u 7. minutu dobili penal - golman Uroš Ilinčić je, međutim, bravuroznom intervencijom odbranio udarac Jildirima.

Branila se Budućnost cijelo prvo poluvrijeme, a onda je povela na startu nastavka.

Andrej Camaj je izveo prekid sa 40-ak metara, golman Čevikan je loše intervenisao, na pravom mjestu bio je Danilo Vukanić i pogodio za 0:1.

Nije, međutim, bilo realno da Budućnost bez dva ponajbolja igrača, i tokom cijelog meča u defanzivnom "gardu", izdrži pritisak domaćina, a vođstvo je držala samo minut.

Onuralp Čakirolu je lijepom završnicom pogodio od stative za izjednačenje - 1:1.

Potpuni preokret viđen je u 75, kada je poslije duplog-pasa domaćih i udarca Ilinčić je kratko odbio loptu, Poiraz Jildirim je bio na pravom mjestu i pogodio za 2:1.

Konačan rezultat postavio je Boran Baškan u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

“Ići ćemo na pobjedu u revanšu i spremaćemo se da napadnemo i dobijemo, ali sa kojim kadrom - to nije pitanje za mene. Nadam se najboljoj ekipi, zajedno sa prvotimcima, pa ćemo vidjeti", dodao je Janjević.

Budućnost: Uroš Ilinčić, Zarija Mugoša, Bodin Tomašević, Zarija Kumburović, Lazar Martinović, Filip Mujović, Danilo Vukanić (od 80. Vasilije Novaković), Luka Brajović (od 53. Stefan Đukanović), Dragutin Šaranović (od 62. Zarija Stamatović), Andrej Camaj (od 62. Balša Đurašić), Andrej Kostić.

Bonus video: