Kakav "El klasiko" nas čeka: Leteća Barsa prvi put od 2015. srušila Bajern, Real spektakularno "okrenuo" Borusiju

Za vikend se igra najveći španski derbi, mediji sa Pireneja najavljuju super meč nakon perfektnih predstava Barselone i Reala u Ligi šampiona

5305 pregleda 1 komentar(a)
Dva Brazilca, dva het-trika pred međusobni duel: Vinisijus i Rafinja, Foto: Reuters
Dva Brazilca, dva het-trika pred međusobni duel: Vinisijus i Rafinja, Foto: Reuters

Kakav "El klasiko" nas čeka - sa svojih naslovnica madridski listovi "Marka" i "As" najavljuje veliki meč Reala i Barselone za vikend.

I teško da je jedan od najvećih derbija svijeta mogao da dođe u boljem trenutku, nakon spektakularnih mečeva "blankosa" i "balugrane" u Ligi šampiona.

Real je u utorak "razbio" Borusiju Dortmund 5:2 i to nakon što je 60 minuta gubio 2:0, dok je Barsa prvi put od 2015. srušila Bajern Minhen, sa stilom, ubjeljivo 4:1.

"Vjerujemo da smo najbolji tim na svijetu, a i pokazujemo to. Svom snagom stižemo u 'El klasiko' i neka bolji tim pobijedi", rekao je Lamin Jamal, Barsina senzacija.

marca
foto: Marca, As

I dok se Real pomalo i mučio na startu ove sezone, utakmica protiv Borusije, čini se da je samo nagovijestila koliko ovaj tim Karla Anćelotija može da bude moćan.

S druge strane, poslije dosta komplikovanih godina, dolaskom Hansija Flika, uzbuđenje u Barseloni raste kao nikada. Jedina dva kiksa katalonski klub imao je protiv Monaka na startu Lige šampiona (tada sa igračem manje) i u duelu sa Osasunom.

Barsa je već imala nekoliko ubjedljivih pobjeda, a posljednja protiv Bajerna posebno je draga navijačima, pošto je bila prva nad bavarskim gigantom nakon šest poraza zaredom, nakon katastrofe od 8:2 iz 2020. godine...

"Velika Barsa peekinula post protiv 'crne beštije' u Ligi šampiona", piše katalonski "Mundo Deportivo".

Nema više Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, ali "El klasiko" bi zaista ovog puta trebao da zablista kao nekada - brazilski majstori Vinisijus Žunior i Rafinja sa po tri pogotka u Ligi šampiona na najbolji način su najavili veliki derbi.

Santjago Bernabeu, subota od 21 sat - utakmica koja se dugo čekala.

Bonus video: