"Sokoli" jedan korak unazad na Fifa listi, samo Island napredovao od rivala iz Lige nacija

Pad za jednu poziciju i ne čudi kada je poznato da su "sokoli" izgubili oba meča koja su igrali u oktobru - od Turske i Velsa (1:0)

2437 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Crne Gore pred meč sa Turskom u Samsunu, Foto: FSCG
Fudbaleri Crne Gore pred meč sa Turskom u Samsunu, Foto: FSCG

Prošlog mjeseca korak unazad, ovog još jedan - fudbalska reprezentacija Crne Gore nalazi se na 75. mjestu na najnovijoj Fifa rang listi.

Pad za jednu poziciju i ne čudi kada je poznato da su "sokoli" izgubili oba meča koja su igrali u oktobru - od Turske i Velsa (1:0).

Najbolji plasman naš nacionalni tim imao je 2011. tokom kvalifikacija za EURO 2012 kada je stigao do 16. pozicije. Prosječno mjesto "sokola" od debija Crne Gore na internacionalnoj sceni je 76 - najveći skok napravili su za 49 mjesta, a najveći pad od 27.

Od rivala u Ligi nacija samo je Crna Gora nazadovala, dok je samo Island napredovao (za jedno mjesto, pa je sada 70), dok su Turska i Vels zadržali pozicije sa posljednje liste - 26, odnosno 29.

Među prvih deset došlo je do neznatnih promjena - pa su Holandija i Portugal zamijenili sedmu i osmu poziciju, a Italija i Kolumbija devetu i desetu.

Od zemalja iz biviše Jugoslavije najbolje plasirana je Hrvatska na 12. mjestu, a slijede Srbija (33), Slovenija (52), Sjeverna Makedonija (69), Bosna i Hercegovina (74) i Kosovo (101).

TOP 10: Argentina, Francuska, Španija, Engleska, Brazil, Belgija, Portugal, Holandija, Italija, Kolumbija.

Bonus video: