Murinjo provocirao Junajted, Premijer ligu, Siti, Ten Haga...

„Mislim da čak i dalje imamo šansu da dođemo do te titule. Možda osvojimo ligu, a onda bi morali da mi se isplate bonusi i pošalje medalja”, istakao je u svom stilu Portugalac

5365 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted večeras od 21 sat gostuje Fenerbahčeu u 3. kolu Lige Evrope - to je šansa za „crvene đavole” da dođu do prve pobjede nakon dva remija, ali je to bila i prava prilika da Žoze Murinjo bude glavni lik derbija u Istanbulu.

Portugalac, koji od ljetos vodi Fener, prisjetio se perioda na „Old trafordu” koji je bio veoma turbulentan i koji se u decembru 2018. završio nakon dvije i po godine.

„Kao što svi znate, osvojili smo Ligu Evrope 2017. godine”, rekao je Murinjo engleskim novinarima.

A onda je u svom stilu poželio da isprovocira bivši klub, Premijer ligu, ali i rivala Mančester siti koji je pod istragom zbog finansijskih malverzacija...

„Sezonu nakon evropskog trofeja smo u Premijer ligi bili drugoplasirani. Mislim da čak i dalje imamo šansu da dođemo do te titule, pošto će možda da kazne Mančester siti. Možda osvojimo ligu, a onda bi morali da mi se isplate bonusi i pošalje medalja”, istakao je Murinjo.

Na klupi Junajteda je već treću sezonu Erik ten Hag, koji je navodno više puta bio na pragu otkaza.

„Junajtedu želim najbolje od trenutka kada sam otišao. Ne raduje me ako im stvari ne idu nevjerovatno dobro. Nema smisla da govorim o tome šta se dogodilo, a šta nije. Ono što se sigurno desilo je da sada vjeruju veruju treneru, da ga podržavaju. Kada trener ostaje sezonu za sezonom to znači stabilnost, povjerenje i daju mu se uslove da nastavi da razvija svoj posao. To je drugačije u odnosu na period kada sam ja bio u klubu”, dodao je Murinjo.

Svjestan je da Junajtedu ni sada ne ide dobro.

„Prije ili kasnije Junajted će uspjeti. Nadam se da će to biti uskoro, prije nego što se vratim u Premijer ligu i postanu moji protivnici. U ovom trenutku su to samo na ovih 90 minuta koji slijede”, zaključio je legendarni trener.

Bonus video: