Dejan Perović prekinuo niz uspjeha Budućnosti, u derbiju postigao prve golove u svom gradu

Mladi repreeznattivac Crne Gore, Dejan Perović, sa dva je gola za Bokelj SBBET "potpisao" prvi poraz lideru, Budućnosti u 13. kolu

8401 pregleda 22 reakcija 4 komentar(a)
Perović je u "svom" klubu zadužio dres sa brojem 31, Foto: FSCG
Perović je u "svom" klubu zadužio dres sa brojem 31, Foto: FSCG
Ažurirano: 25.10.2024. 11:19h

U samo četiri dana Bokelji su "potopili" u Tuzima aktuelnog šampiona, Dečić, a potom i lidera domaće prvoligaške elite. Nakon reprezentativnog termina u nijednoj evropskoj ligi nikome nije uspjelo što i Bokelju - da zaredom naniže skalpove dva velika favorita i to sa identičnih 2:1.

Junak pobjede nad liderom, i za tek prvi poraz Budućnosti u 13. kolu Meridianbet 1. CFL-a, je 22 -godišnji desnokrilni napadač Kotorana, Dejan Perović.

- Bila je to prelijepa utakmica, kvalitetna a mi smo bili bolji za taj gol, nadigrali smo Budućnost i zasluženo slavili. Sjajno je kod prvog gola probio Dejan Pepić, ubacio je loptu između štopera i beka rivala i natrčao sam i šutem desnom nogom pogodio za vođstvo, da bi kod drugog pogotka naš organizator igre, Igor Poček, odlično odreagovao na degažman golmana i ostavio me protiv jednog rivala. Pretrčao sam ga i završio akciju lijevom nogom. Taj gol koji smo primili duboko u nadoknadi nije pokvario utisak a ja sam tada već bio na klupi - priča mladi reprezentativac Crne Gore, Perović.

Ponikao u Bokelju, prve seniorske minute odigaro je u ekipi Grblja, a nakon tri godine u Petrovcu vratio se kući.

- Sve je baš po mjeri u Bokelju, od rada uprave, sjajnog sručnog rada i pravoremenih taktičkih savjeta, a atmosfera u ekipi je fantastična i stariji saigrači poput Počeka, Pepića, kapitena Lazara Pajovića.., uvijek su spremni da pomognu savjetom, kako bi mi mlađi napredovali, sticali iskustvo. Imamo baš sve uslove, a da se odlično radi i u omladinskim selekcijama kuba pokazatelj je podatak da smo šestorica Kotorana u zapisnicima utakmica u domaćem klubu - objasnio je Perović.

On je u 13. nastupu postigao prve golove u sezoni i to protiv do tada neporažene Budućnosti, a Bokelj je sa dvije velike pobjede izbrisao domaći poraz od Jedinstva, baš pred pauzu u šampionatu.

- Protiv Jedinstva jednosatvno nismo imali dan, a možda smo ih i potcijenili, dok je motiv u našoj ekipi bio veliki protiv šampiona, a protiv Budućnosti, zna se - uvijek je najveći motiv. Pokazali smo da smo kao ekipa jaki, i značajno nam to utiče na samopouzdanje u ostavrenju cilja. On je da Bokelj, koji se tek vratio u domaću elitu, bude stabian prvoligaš a nakon dobre sezone da se vide mogućnosti daljeg napretka - objasnio je Perović, koji se vratio u ljetnjem prelaznom roku i nije bio član ekipe koja je slavila u drugoligaškomkaravanu u prethodonoj sezoni.

ŽELJA ZA DRESOM A SELEKCIJE MOTIV JE PREDANOM RADU

Dejan Perović je prve seniorske golove u matičnom Bokeju postigao protiv najvećeg i najtrofejnijeg domaćeg kluba, Budućnosti. On je redom igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije.

- Nisam bio u dva posljednja ciklusa mlade reprezentacije, nisam igrao u klubu i naravno da onda nema ni poziva. Imao sam istegnuće u zadnjoj loži, no sada je sve u redu i polako se dokazujem i u svom gradu, Kotoru. Nisam nezadovoljan učinkom u mladoj reprezentaciji, dao sam dva gola u 12 nastupa a sada znam da moram da radim puno više, zaslužim angažman u nekoj od jačih liga kako bi dostigaio cilj - igrao u A selekciji Crne Gore. To je za nas vrhunac a nacionalni grb na dresu je i motiv za veliki rad i dokazivanje - rekao je Perović.

Bonus video: