I Real osjetio moć Flikove Barse: Čudesni napadački trio surov u „el klasiku” (VIDEO)

Katalonci deklasirali najvećeg rivala u Madridu - 4:0

11357 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bio je to ples Barselone u Madridu - kao i prije dvadesetak godina sa Ronaldinjom, kasnije i sa Lionelom Mesijem...

Sada su glavne uloge preuzeli neki novi klinci, predvođenim Njemcem na klupi i prekaljenim golgeterom Robertom Levandovskim.

Snagu Barse je osjetio najveći sportski neprijatelj Real koji je na svom „Santjago Bernabeuu” doživio debakl - bilo je 4:0 za Katalonce koji su tako već poslije 11 kola u La Ligi napravio veliku razliku u odnosu na aktuelnog šampiona.

Real - Barselona
foto: Sofascore

Sada je plus šest u korist tima Hansija Flika, ogromna je to razlika ako se zna kako je „blaugrana” odigrala dosadašnji dio šampionata.

Briljirala je i u španskoj prijestonici, iako je Real bio opasniji u prvom poluvremenu - dobre šanse su imali Vinisijus Žunior i Kilijan Mbape, Francuzu je poništen i gol zbog ofsajda.

A u nastavku - Flikova mašinerija je uhvatila ritam koji Real nije mogao da isprati.

Robert Levandovski je načeo „kraljevski klub” na pas Marka Kasada u 54. minutu, a već u 56. pogodio glavom na centaršut Alehandra Baldea.

Real se potom raspao, gotovo svaki napad Barse je bio šansa za gol, pa je dvije velike (prva je bila kolosalna) propustio Poljak da donese ogromnih 0:3.

Mbape je u međuvremenu dva puta mogao da smanji minus, još jednom je pogodio iz ofsajda, a onda je gost zadao konačan udarac - preko Lamina Jamala i Rafinje.

Igrao se 77. minut kada je Brazilac asistirao mladom Špancu za 3:0, ali ko je pomislio da je kraj - prevario se. Barsa je željela još...

I tačku je stavio Rafinja, napadač za kojeg je Flik - poslije velike pobjede nad Bajernom u Ligi šampiona prije nekoliko dana - rekao da takvog igrača do sada u karijeri nije trenirao.

Barsa je tako prekinula Realov niz od 42 utakmice bez poraza u La Ligi, koji je trajao 13 mjeseci.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: