Barsa ponizila Real njegovim oružjem i sačuvala rekord La Lige

Barselona je pobjedom u El Klasiku sa čak 4:0 protiv prvaka Evroep i Španije, pokazala,da je Hansi Flik napravio moćan tim

3505 pregleda 5 komentar(a)
Povratnik na teren, Gavi, i njemački strateg su priej utakmice bili sigurni da će najveći rival upasti u zamku, Foto: REUTERS
Povratnik na teren, Gavi, i njemački strateg su priej utakmice bili sigurni da će najveći rival upasti u zamku, Foto: REUTERS

Najveća utakmica u svjetskom klupskom fudbalu - El Klasiko, opravdao je očekivanja. Brza i dinamična igra, u kojoj do vodećeg pogotka Roberta Levandovskog u 54. minutu, bilo je nemoguće procijeniti stranu koja će prevagnuti.

No, igrači Barse su bili spremni na brzinu napada Relovih napadača na "Santjago Bernabeu", fantastični u ofsajd zamkama, a najvećeg neprijetelja su dobili baš oružjem rivala - Mendi ej zakasnio da ui klopku uhvati Poljaka.

"To je jedan od trenerovih zahtjeva. On traži da nikad ne spuštamo liniju nisko, a pogotovo protiv ekipa koje imaju moćne i brze igrače u napadu. Opasno je igrati ovako, ali timski rad se najbolje vidio kroz broj ofsajda u kojima smo ih ulovil", objasnio je sjajni golman Pena.

On je uspio da odbrani dva zicera Mbapeu, u ostalih osam sjanjih pasova saigrača, vihorni francuski napadač je uhvaćen ofsajdom. barsa nije propustila priliku da se nasmije najvećem rivalu.

Najboljim igračem proglašen je Leevndovski, ali Lamin Jamal je pokazao klasu.

"Igrači Reala nisu znali da sam tako dobar desnom nogom. Željeli smo da im damo još jedan i još jedan. Dvije nevjerovatne pobjede u samo četiri dana, najprije Bajern a sada Real", blistao je nakon 4:0, Barsin tinejdžer, strijelac trećeg gola Jamal.

Rafinja je stavio tačku, sjajnim lob udarcem, i prekinut je niz od 42 utakmice Reala bez poraza u La Ligi, pa je Barsa sačuvala u direktnom duelu svoj rekord od 43 utakmice bez poraza.

Barsa sada nakon 11. kola, ima šest bodova više od aktuelnog šampiona.

Bonus video: