Nikad luđi Derbi Italije: Osam golova u Gradu mode, Juve preživio kanonadu pa uzeo bod Interu

Vasilije Adžić s klupe gledao veliki povratak „stare dame”

9927 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter i Juventus su odigrali nikad luđi i nikad spektakularniji Derbi Italije u kojem je viđeno sve, jedino nije bilo pobjednika.

Završeno je nestvarnih 4:4 na „Đuzepe Meaci”, a slađi bod gosti nose u Torino, jer su početkom drugog poluvremena gubili 4:2...

Nije Inter imao samo dva gola prednosti, već i makar četiri čista zicera da ode na plus tri, a onda je na teren kročio Kenan Jildiz koji je klasu (definitivno više nije samo talenat svjetskog fudbala) pretvorio u blago - bio je dvostruki strijelac, pa je Juve izvukao ono što je sredinom drugog dijela izgledalo nemoguće.

I prvi dio derbija je bio nestvaran.

Inter je poveo iz penala Pjotra Zjelinskog koji je iznudio Markus Tiram, a „stara dama” reagovala tako što je preko Dušana Vlahovića i Timotija Vee dala dva sjajna gola i stigla do prednosti.

Bio je to prvi preokret na meču, brzo je viđen drugi - sada u režiji šampiona.

Inter je poravnao pogotkom Henriha Mhitarjana poslije duplog pasa sa Tiramom, odmah zatim je dobio novi jedanaesterac - i opet je siguran bio Zjelinski.

U finišu prvog i prvih 20 minuta drugog poluvremena je Juve bio prežaljen, a nakon što je Denzel Damfris donio 4:2 djelovalo je da „bjankoneri” nemaju šansu jer su zicere redom promašivali Damfris, Lautaro Martines, Stefan de Fraj, dobru priliku je imao i Nikolo Barela...

A onda - Jildiz, njegov ekstrakvalitet i loše procjene odbrane Intera učinile su da ovo bude derbi za pamćenje - 4:4. Jedina je šteta što makar minut u takvoj utakmici na terenu nije proveo crnogorski reprezentativac Vasilije Adžić koji je bio na klupi.

Ovakvom ishodu se najviše obradovao lider Napoli - sada ima četiri boda više od Intera, a pet od Juvea...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: