Kakav obrt - Vinisijus ne dolazi u Pariz jer zna da neće dobiti Zlatnu loptu; Sve spremno za Rodrijevo krunisanje?

Na ceremoniji koja počinje večeras neće prisustvovati niko iz Real Madrida

11276 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zlatna lopta je već bila viđena u njegovim rukama, čak je i Marka koja praktično nikada ne griješi kada su u pitanju ovakve stvari objavila da je Pariz spreman za krunisanje Vinisijusa Žuniora, a onda nevjerovatan obrt... Na samo nekoliko sati od početka ceremonije u Parizu.

Kako je objavio italijanski novinar Fabricio Romano, brazilski maestro nije ni otputovao u glavni grad Francuske jer zna da neće biti novi osvajač najprestižnijeg individualnog priznanja u fudbalu.

Isti izvor navodi da čak ni Real u Pariz neće poslati nijednog svog predstavnika.

Sve to znači da je sada glavni favorit, vjerovatno i nova Zlatna lopta, vezista Španije i Mančester sitija - Rodri.

Vinisijus je prethodne sezone sa Real Madridom osvojio La Ligu, Ligu šampiona i Superkup Španije. U svim takmičenjima je postigao 28 golova, a upisao je i 13 asistencija i bio je neuhvatljiv za većinu protivničkih odbrana.

S druge strane, Rodri je još jednom komandovao sredinom terena Mančester sitija i Španije - sa građanima je osvojio Premijer ligu, a "furuiju" je vodio do osvajanja Evropskog prvenstva.

U širem krugu favorita da osvoje nagradu koju dodjeljuje "Frans fudbal" nalaze se i Džud Belingem, Hakan Čalhanoglu, Dani Karvahal, Erling Haland, Toni Kros, Lautaro Martines, Kilijan Mbape, Martin Edegord, Bukajo Saka...

Ceremonija počinje u 20.45h.

Bonus video: