Bufon: Spremni smo da promijenimo istoriju

53 pregleda 1 komentar(a)
Bufon, Foto: Reuters
Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2017. 17:50h

Zna kako je osvajati Seriju A, italijanski Kup, Kup Uefa, Svjetsko prvenstvo, čak i Seriju B i U21 Evropsko prvenstvo...

Ali žudi za Ligom šampiona.

Đanluiđi Bufon je u 39. godini na pragu ostvarenja sna - u subotu će u Kardifu u finalu predvoditi odbranu Juventusa, najtvrđu u sezoni elitnog takmičenja, u pokušaju da Realu skine krunu evropskog prvaka.

"Biće to ogromno zadovoljstvo" - riječi su italijanskog reprezentativca na konferenciji za medije veče uoči finala. "Nema boljeg osjećaja nego kada budete nagrađeni, jer znate koliko ste truda uložili i koliko znoja prosuli."

"Osjećamo veliku podršku, veliki entuzijazam. To je važno, jer tokom meča moguće je da naiđemo na teške momente... Moramo izdržati pritisak Reala i dati svoju najbolju igru."

Bufon je samo dva puta vadio loptu iz mreže u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Računajući i ostala takmičenja, nije primio gol u 21 meču.

"Ne sanjam Ronalda i Benzemu, jer bih, u tom slučaju, sanjao još nekoliko igrača Reala. Jedna noć ne bi bila dovoljna da ih sve pokrijem."

Juve je izgubio svojih šest od osam finala Lige/Kupa šampiona; Real je pobijedio u 11 od 14.

"Oni su navikli da pobijeđuju, a mi smo poraženi u nekoliko mečeva za pehar. Pokušaćemo da izmijenimo istoriju" - poručio je Bufon.

Jedan od onih koji znaju kako je pobijeđivati Real je Dani Alveš, doskorašnji fudbaler Barse, koji je na pres konferenciji sjedio pored Bufona.

"Počastvovani smo što smo ovdje i želimo da uživamo u svakom momentu."

Bivši brazilski reprezentativac je tri puta sa "Blau granom" osvojio Ligu šampiona.

"Ne osjećam se važnijim od ostalih saigrača u Juventusu - ta ostvarenja su dio istorije. Život me je doveo ovdje i sada sam dio Juveovog sna da se domogne titule."

Bonus video: