Đurovski: Radimo sve da mentalno vratimo igrače

0 komentar(a)
Boško Đurovski, Foto: Crvena zvezda
Boško Đurovski, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 12.05.2017. 16:12h

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je da je sjutrašnja utakmica protiv Mladosti u Super ligi važna iz nekoliko razloga, kao i da igrači moraju da na izazove odgovore na profesionalan način.

"Utakmica sjutra je mnogo važna iz više razloga. Donosi nam tri boda, ali može da nam donese i samopouzdanje, stabilnost, a i ostavlja nas u borbi za prvo mjesto na kraju prvenstva. Mi kao klub i ja kao trener činimo sve napore da bismo mentalno vratili ekipu. Doveli smo danas 'mental kouča', koji im je održao predavanje", rekao je Đurovski novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Crveno-bijeli su u prošlom kolu izgubili od Voždovca i tako pali na drugo mjesto, sa tri boda manje od Partizana. Ako bi timovi na kraju prvenstva imali isti broj bodova, Zvezda bi sačuvala titulu. Klub sa stadiona "Rajko Mitić" prošao je i u finale Kupa, iako je u revanšu protiv Čukaričkog izgubio 2:1, što mu je bio drugi uzastopni poraz u svim takmičenjima.

"Atmosfera se popravila na treninzima, ali situacija je napeta, zategnuta. Igrači su svjesni šta su napravili, ali je došlo vrijeme da se pokaže pravo lice. Ne treba zaboraviti da su godinu i nešto bili na vrhu tabele", rekao je Đurovski.

On je kazao da je u ekipi mnogo stranaca i da rad na mentalnoj pripremi služi da bi igrači shvatili "kako treba da se ponaša igrač Crvene zvezde".

Utakmica Crvena zvezda - Mladost igra se sjutra od 19.00.

Bonus video: