Savić i Atletiko ne žele novi stres protiv Bajera iz Leverkuzena

„Građani” se sastaju sa Monakom, liderom francuske Lige 1. Atletiko gost Bajera, kojeg je prije dvije sezone eliminisao boljim izvođenjem penala
3 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Atleticodemadrid.com
Stefan Savić, Foto: Atleticodemadrid.com
Ažurirano: 21.02.2017. 10:43h

Mančester siti od početka sezone ne ostavlja utisak ekipe koja može da pobjeđuje rutinski u Premijer ligi, pa je pitanje da li je to realno očekivati da uradi u Ligi šampiona.

Rival je sve samo ne naivan - Monako, lider francuskog prvenstva, tim koji je više puta dokazao da sa ozbiljnim trenerom kakav je Leonardo Žardim zna da igra na rezultat.

Tako da je jasno da Siti može da ima problema...

"Impresioniran sam načinom na koji igra Monako - taktički i kako god želite. Imaju bekove koji su prodorni kao krila, napadače koji su moćni i koji u kaznenom prostoru reaguju kao „ubice”", rekao je menadžer „građana” Pep Gvardiola.

Eventualni neuspjeh Sitija bi dodatno uzdrmao pozicije Katalonca u engleskom fudbalu, ali Gvardiola odbija da priča o mogućem neuspjehu.

"U Ligi šampiona smo, svaki rezultat je moguć. Svi u Evropi gledaju u nas - ako ne pobijedimo biće mnogo kritika na naš račun, ako pobijedimo reći će da smo sjajni i da je to veoma dobra stvar", dodao je Gvardiola.

Monakove mogućnosti su, druge strane, ogromne - pokazao je to u grupi kada je znao kako da sruši Totenhem, ekipu koja se bori za vrh tabele u Premijer ligi.

"Sada smo u nokaut fazi i sve je drugačije. Ali, naš put se nastavlja, opet smo među 16 najboljih i to je velika stvar za klub. Promijenili smo mnogo igrača u posljednje tri godine, ali smatram da smo sada zreo tim koji može da pokaže mnogo", istakao je Žardim.

Monaku će ovo biti 11. utakmica ove sezone u Ligi šampiona ako se računaju i kvalifikacije.

"Ni u jednoj utakmici nismo promijenili plan. Uvijek smo išli na pobjedu, a tako će biti i sada. Monako i Siti su slične ekipe, žele da kroz igru stignu do rezultata, ali drugi aspekti nisu za poređenje - oni imaju veliki novac, mi nemamo", rekao je bivši trener Olimpijakosa.

Gvardiola ne može da računa na Gabrijela Žezusa i Vensana Kompanija, a pod znakom pitanja je nastup Gaela Klišija, dok je Monako kompletan.

Siti ima šansu da drugi put u istoriji dođe do četvrtfinala, nakon što je isto uradio prošle godine.

„Kneževi”, s druge strane, vjeruju u tradiciju, jer su eliminisali engleske timove u svih šest mečeva u nokaut fazi do sada...

Atletiko sa Savićem u Leverkuzenu

Atletiko Madrid čeka dvomeč sa Bajerom, a navijači se nadaju da će biti manje stresan od prethodnog okršaja ova dva tima.

„Kolćonerosi” i „farmaceuti” su se sastali i u osmini finala u sezoni 2014/15. i tada je tim Dijega Simeonea prošao nakon penala.

"Ne mislimo na to što se desilo prije dvije godine, već samo kako da prođemo u četvrtfinale. Poštujemo Bajer, to je tim koji igra sa mnogo intenziteta, ali i mi imamo slične kvalitete", rekao je Simeone pred večerašnji meč u Leverkuzenu.

Stefan Savić je najavljen od prvog minuta, a meč će propustiti Dijego Godin, Huanfran, Tijago Mendeš i Augusto Fernandes. Očekuje se da se nakon povrede u tim vrati golman Jan Oblak.

"Zapamtili smo eliminaciju od prije dvije godine. Mislim da je taj dvomeč prava motivacija za moj tim", kazao je trener Bajera Rodžer Šmit.

VEČERAS

Bajer - Atletiko M. 20.45

Mančester siti - Monako 20.45

SRIJEDA

Porto - Juventus 20.45

Sevilja - Lester 20.45

ODIGRANO

Bajern - Arsenal 5:1

Real M. - Napoli 3:1

PSŽ - Barselona 4:0

Benfika - Borusija D. 1:0

Bonus video: