Nastavlja se CFL - na sve ili ništa od 1. proljećne runde

Direktni okršaji timova koji su u gornjoj, kao i onih iz donje polovine tabele. Mladost sa Petrovcem, Dečić u Nikšiću
57 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Bokelj, Foto: Luka Zeković
Mladost - Bokelj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.02.2017. 08:35h

Prvoligaši danas kreću u proljećnu borbu za bodove.

Sasvim je izvjesno da će se na terenima Telekom 1. CFL gledati najneizvjesnija polusezona do sada - u situaciji kada čak tri tima direktno ispadaju iz lige, što je slučaj samo ove godine (od naredne sezone liga će brojati 10 klubova), između borbe za Evropu i borbe za opstanak gotovo da je stavljen znak jednakosti.

Sredina tabele ne postoji - razlika između „raja” i „pakla” je svega nekoliko bodova.

Sudar timova iz gornje polovine

Lider Budućnost, koja je valjda jedina spokojna uoči nastavka sezone, otvara polusezonu u srijedu, derbijem protiv Zete na Trešnjici.

Utorak zato donosi međusobne duele timova koji su poređani između 2. i 5. mjesta na tabeli - drugoplasirana Mladost dočekuje Petrovac, dok petoplasirana Sutjeska čeka kraj Bistrice trećeplasirani Dečić.

"Ovo je derbi za Evropu, jer ekipu Petrovca doživljavamo kao jednog od rivala za izlazak na evropsku scenu. Svi smo zdravi i spremni, pokušaćemo da pobijedimo i na pravi način otvorimo polusezonu", kaže kapiten Mladosti Mirko Raičević.

Bez najboljeg strijelca iz prve polusezone Aleksandra Vujačića, ali sa Igorom Burzanovićem i još nekoliko novih fudbalera, Petrovčani će pokušati da nastave gdje su stali u posljednjem jesenjem kolu.

"Težak rival na otvaranju prvenstva, ali daleko od toga da putujemo u Podgoricu da budemo puki posmatrači. Dobro smo radili tokom pauze, ali je još rano da govorimo o nekoj formi. Dobar rezultat bi nam, naravno, značajno pomogao", kaže trener Petrovca Aleksandar Nedović.

Sutjeska je jesenju polusezonu zatvorila porazom u Pljevljima, kojim je prekinula niz od devet mečeva u kojima nije izgubila.

Nastavak sezone izabranici Nebojše Jovovića pokušaće da otvore pobjedom - rival je Dečić, direktan rival za Evropu.

"Respekt za sve što je Dečić uradio do sada, uostalom nalaze se ispred nas na tabeli. Mi, međutim, preuzimamo ulogu favorita. Igramo kod kuće i želimo pobjedu, koja će, nadam se, biti uvod u dobru seriju", kazao je Jovović, koji računa na pojačanje u napadu, iskusnog Ivana Boškovića, ali ne i na povrijeđenog Šimuru.

Tuzani su u prvoj polusezoni slavili protiv Sutjeske na svom terenu, što je bio samo jedan od zadivljujućih rezultata tima Edisa Mulalića tokom jeseni.

"Težak posao na otvaranju polusezone, ali za nas se ništa ne mijenja u odnosu na prvi dio - igraćemo maksimalno i na pobjedu ko god nam je protivnik, ali isto tako bez pritiska i imperativa. Sačuvali smo gotovo kompletan tim iz prvog dijela, čak smo se i pojačali, zato smatram da smo spremni da nastavimo sa dobrim rezultatima", kazao je najbolji strijelac Dečića Vule Vujačić.

Direktno za opstanak

Međusobni dueli timova koji se nalaze u gornjoj polovini tabele, ali i direktan sudar ekipa koje su u opasnoj zoni - devetoplasirana Iskra gostuje desetoplasiranom Bokelju, dok jedanaestoplasirano Jedinstvo putuje na Cetinje, na duel sa posljednjeplasiranim Lovćenom.

"Nemamo vremena za čekanje, od prve utakmice moramo da idemo na pobjede, jer nas čeka teška polusezona i grčevita borba za opstanak", ističe vezista Bokelja Dejan Kotorac.

Iskra, koja je prvu polusezonu završila u zoni baraža, sa dva boda više od Bokelja, dovela je osam novih igrača tokom pauze, a promijenila je i trenera. Hrvat Mirsad Omerhodžić u Kotoru će debitovati na klupi Iskre kada su u pitanju zvanični mečevi.

"Odmah na startu duel sa direktnim rivalom za opstanak, ali ne pomišljamo na poraz. Želimo da okrenemo novu stranicu", kazao je Omerhodžić.

Duel Lovćena i Jedinstva je kvalifikacioni, u bukvalnom smislu te riječi - ekipa koja ne osvoji bodove imaće manje šanse da u nastavku sezone dođe do opstanka.

"Bilo je u jesenjem dijelu sezone puno toga što moramo da zaboravimo. Okrećemo novu stranicu, atmosfera je dobra, svi sa nestrpljenjem čekamo nastavak prvenstva", kazao je trener Jedinstva Milan Jovanović.

Kakva su očekivanja Lovćena i kakvi su prvi utisci po dolasku u Crnu Goru, pročitajte u razgovoru sa argentinskim vezistom Cetinjana Arijelom Montenegrom.

Grbalj testira Rudarova pojačanja

U Radanovićima gostuje Rudar - biće to sudar ekipa iz sredine tabele, ako takva kategorizacija uopšte postoji ove sezone. Ni Grbljani, ni Pljevljaci, naime, nisu najsigurniji, dva vezana poraza mogu da ih odvedu u opasnu zonu. I jedni i drugi, međutim, maštaju o Evropi, barem preko Kupa.

"Moramo da obezbijedimo sigurno mjesto na tabeli, zato moramo da idemo na pobjede, naročito kada igramo na domaćem terenu - ističe prvotimac Grblja, mladi reprezentativac Dragan Grivić. Rudar je jedna od ekipa koja se najviše pojačala tokom pauze.

"Želimo da odmah pokažemo da će se ovaj Rudar razlikovati od onog jesenjeg", poruka je golmana Pljevljaka Miloša Radanovića.

PAROVI 18. KOLA

UTORAK

GRBALJ – RUDAR (14)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA – DEČIĆ (14)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BOKELJ – ISKRA (14)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MLADOST – PETROVAC (14)

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

LOVĆEN – JEDINSTVO (14)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SRIJEDA

ZETA – BUDUĆNOST (13, TV)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Bonus video: