Gvardiola ima četiri želje za ljeto

0 komentar(a)
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2017. 18:56h

Pep Gvardiola se više puta ove sezone uvjerio kako je težak fudbalski životu Engleskoj, ali je imao prilike i da vidi šta mu fali u Mančester sitiju da bi ispunio ciljeve i osvajao trofeje.

Već mjesecima unazad se piše o rekonstrukciji sastava "građana" na ljeto i odlascima Jaje Turea, Aleksandra Kolarova, Bakarija Sanje, Gaela Klišija, Pabla Sabalete...

Sada su na red došle i spekulacije o eventualnim pojačanjima za ljetnji prelazni rok, a Gvardiola navodno ima četiri prioriteta - dvojicu napadača, te po jednog defanzivca i vezistu.

U odbrani je meta štoper Sautemptona Virdžil van Dajk, koji bi mogao i u januarskom prelaznom roku da napusti "svece" u slučaju velike ponude.

Pretpostavlja se da je Van Dajkova cijena između 40 i 50 miliona eura, a Sitijeva alternativa je Ajmerik Laport iz Atletik Bilbaa, čiji je Gvardiola fan još od perioda kada je vodio Barselonu.

Najveća želja za vezni red je Atletikov Koke, ali je pitanje da li „kolćonerosi“ žele da ga prodaju. Ako bi Atletiko i pristao, male su šanse da bi ga engleski premijerligaš dobio za manji novac od 50 miliona.

I na kraju, u napadu se spremaju dvije transfer bombe - dolasci Aleksisa Sančesa i Pjer-Emerika Obamejanga.

Sančes oklijeva da potpiše novi ugovor sa Arsenalom, a Siti prati situaciju i želi da reaguje kako bi iskoristio nezadovoljstvo Čileanca ambicijama "tobdžija".

Obamejang je, s druge strane, više puta rekao da mu je san da zaigra za Real Madrid, ali Gvardiola vidi šansu...

Na kraju, Dejli star vjeruje da bi za dolazak ove četvorice igrača Siti na ljeto morao da izdvoji oko 250 miliona eura.

Bonus video: