Savić ga istisnuo uz tima, a sad ga želi Real

Hose Marija Himenes sjedi na klupi Atletika, a ima 22 godine i otkupnu klauzulu od 60 miliona eura. Real bi mogao da ga kupi
0 komentar(a)
Savić i Himenes, Foto: Marca.com
Savić i Himenes, Foto: Marca.com
Ažurirano: 28.12.2016. 17:55h

Real Madridu treba štoper - čovjek koji bi bio alternativa Serhiju Ramosu (30 godina), Pepeu (33) i Varanu (23), ali i fudbaler na kojeg bi "kraljevski klub" mogao da se osloni u budućnosti. Dakle, mladost je preduslov u kupovini.

"Marka" piše da je izbor pao na tri fudbalera takve vrste.

Štoper Pari Sen Žermena Markinjos ima 22 godine, a na radaru Reala je već nekoliko sezona. PSŽ ga je, međutim, uzeo 2013. iz Rome i pitanje je da li je spreman da ga proda Realu. Ako jeste - cijena bi bila ogromna.

Druga solucija je u komšiluku - Hose Marija Himenes, štoper Atletika, ima takođe 22 godine i otkupnu klauzulu od 60 miliona eura. Real, dakle, može odmah uzeti Urugvajca ako gradskom rivalu plati tu cifru.

Himenes je do prošle sezone bio standardan u Atletiku, a onda ga je crnogorski defanzivac Stefan Savić istisnuo iz tima. Himenes je, međutim, još uvijek mlad i budućnost je Atletika. Možda i Reala...

Treća opcija je najjeftnija - Injigo Martines, vođa obrane Real Sosijedada. On ima nešto više godina od pomenute dvojica, 25, ali i manje košta - 30 miliona eura.

Real bi, dakle, mogao da bude aktivan u januarskom prelaznom roku, kako bi popunio tim na osjetljivim pozicijama. Zidanova procjena je da Madriđanima treba još jedan defanzivac.

Bonus video: