Vučević: Idemo dalje, na ovakvim takmičenjima se zaboravljaju i porazi i pobjede (video)

Ne znam - bilo je možda i treme malo, možda i prevelike želje. U drugom poluvremenu smo popravili utisak, borili se do kraja. Grčka je pokazala da je apsolutni favorit, mi idemo dalje, šta je tu je", rekao je Nikola Vučević za "Vijesti"
10120 pregleda 24 komentar(a)
Nikola Vučević
Nikola Vučević

Od specijalnog izvještača Vijesti

Nikola Vučević realno je sagledao meč sa Grčkom - Crna Gora nije, jednostavno, bila dovoljno dobra da se suprotstavi moćnom rivalu.

"Svega 16 poena u prvom poluvremenu, to nije dovoljno ni protiv Grčke, ni protiv bilo koga. Ne znam - bilo je možda i treme malo, možda i prevelike želje. U drugom poluvremenu smo popravili utisak, borili se do kraja. Grčka je pokazala da je apsolutni favorit, mi idemo dalje, šta je tu je", rekao je Nikola Vučević za "Vijesti".

Još realnije je sagledao nastavak takmičenja...

"Izgubili pet ili 20 razlike, svejedno je. Poraz je poraz. Na ovakvim takmičenjima moraju pobjede i porazi da se zaborave. I da smo odigrali sjajno i pobijedili ništa nam ne bi značilo ako bismo izgubili od Novog Zelanda. Nama je taj meč ključ u borbi za drugo mjesto i to smo znali i ranije".

Novi Zeland je atipična ekipa, sa mnogo šutera...

"Opasni su, naravno, sve ekipe koje su na Svjetskom prvenstvu su dobre. Fizički su jaki, trče dobro, svi šutiraju, vrlo su nezgodni. Međutim, imamo i mi našu snagu koju možemo da iskoristimo. Moramo da se osvježimo, dobro spremimo i da igramo najbolje što možemo", rekao je Vučević, podsjetivši:

"Na prethodnom Eurobasketu smo ubjedljivo izgubili od Španije na startu pa smo prošli u drugi krug. Neka tako bude i sada".

Bonus video: