Pavićević: Ubila su nas slobodna bacanja

"Veći dio smo igrali dobru košarku, gledao sam da svi igrači dobiju određenu minutažu, igrali smo sa puno rotacije”, rekao je Pavićević.
120 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, trener Mornara
Mihailo Pavićević, trener Mornara
Ažurirano: 13.12.2018. 01:04h

Nakon večerašnjeg poraza od Skajlajnersa, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da ne može da bude zadovoljan, ali…

“Prilično sam zadovoljan kako smo odigrali u pojedinim periodima utakmice. Veći dio smo igrali dobru košarku, gledao sam da svi igrači dobiju određenu minutažu, igrali smo sa puno rotacije”, rekao je Pavićević.

Mornar je drugi put poražen od njemačkog tima u grupi, ukupno je doživio sedmi poraz u devet evropskih utakmica.

“Lako je vidjeti, u ovako izjednačenim utakmicama, na jednu loptu, mi smo promašili 18 slobodnih bacanja. A slobodna bacanja su važna za košarkašku utakmicu. Žao mi je zbog takvog učinka, i ne mogu da pričam o drugim stvarima. Ponavljam, odigrali smo dobru utakmicu, Skajlajners je dobar tim, ali su nas slobodna bacanja zaista ubila”, rekao je nakon meča trener Barana Mihailo Pavićević.

Mornar je upisao 15. poraz u 20 mečeva u ovoj sezoni računajući i ABA ligu i ABA Superkup. Pobjeda u gostima protiv FMP-a je nagovještaj da mi stvari mogle da krenu nabolje za crnogorskog šampiona.

"U prethodnom periodu smo imali problema sa hemijom u ekipi, to smo uvidjeli. Izašlo je na površinu pogotovo kada smo počeli da gubimo u ABA ligi. Prije pauze, došlo je do promjena u timu, Braun je otišao u Kinu, Kejnig je napustio klub. Sada imamo dobru grupu igrača. Hemija i atmosfera na treninzima i inače su znatno bolje, pauza nam je dobro došla, to smo odmah pokazali protiv FMP-a. Očekujem da ćemo ubuduće igrati mnogo bolje, a ABA liga je za nas najvažnija. U subotu imamo veoma tešku utakmicu protiv Cedevite, naredna tri meča igramo kod kuće, ali nikad ne razmišljem dalje od prve sljedeće utakmice. U ovom trenutku sam veoma zadovoljan kako treniramo, i sa tim kakva nam je atmosfera u ekipu, što je i najvažnije", zaključio je Pavićević.

Bonus video: