Erl Klark: Situacija nije najbolja, uzbuđen sam zbog dolaska Bitadzea

Krilni centar Budućnost Volija samokritičan nakon poraza od Fenerbahčea
1985 pregleda 0 komentar(a)
Erl Klark, Foto: Filip Roganović
Erl Klark, Foto: Filip Roganović

Iz najteže serije utakmica u sezoni, košarkaši Budućnost Volija su izašli sa velikom nulom - za sedam dana su „oplovili” Afriku i Evropu i izgubili od Gran Kanarije, Cibone, Anadolu Efesa i Fenerbahčea.

Najviše boli poraz u Zagrebu, jer je njime praktično izgubljena borba za prvu poziciju u ABA ligi pred početak plej-ofa, ali još više brine igra. Kako su utakmice odmicale, tim Aleksandra Džikića je djelovao sve umornije, što se najbolje vidjelo u drugim poluvremenima mečeva sa istanbulskim velikanima.

Uzgred, stalo je i najjače oružje - šut za tri poena, pa su ubjedljivi porazi bili neminovni.

- Opet ista priča. U drugom poluvremenu nismo mogli da izdržimo u odbrani, ponovo smo se raspali. Moramo da nađemo način kako da se držimo plana igre i da igramo odbranu u drugom poluvremenu - iskren je bio Erl Klark nakon poraza od Fenerbahčea u „Morači (65:89).

Budućnost je pred svojim navijačima pružila jak otpor vicešampionu Evrope u prvih 20 minuta, pa je na odmoru bilo 40:40. U nastavku je, međutim, do izražaja došla klasa tima Željka Obradovića, a skraćena rotacija je uticala da „plavi” izgube i fizičku bitku sa znatno jačim rivalom.

- Moramo da pokušamo da izađemo iz ovoga, da se držimo plana i nadam se da ćemo biti bolji u drugom poluvremenu. Protiv Fenerbahčea smo izašli sa puno energije, izazvali smo te momke i odigrali odlično prvo poluvrijeme, ali i u drugom mora da bude ista stvar - jasan je najbolji igrač Budućnosti ove sezone.

Atmosfera, naravno, nije sjajna nakon četiri uzastopna poraza. Šansa da se prekine crni niz je u ponedjeljak protiv Krke u Novom Mestu, nakon čega kreće nova teška serija - meč sa Bajernom u Minhenu 28. decembra, potom gostovanje Crvenoj zvezdi dva dana kasnije, zatim i duel sa Emporio Armanijem u Milanu trećeg dana 2019. godine...

- Ružno je gubiti, pogotovo četiri puta zaredom. Nije dobro, ali ne okrećemo se jedni protiv drugih. Kad izgubiš, pa još sa ovolikom razlikom, niko nije srećan. Situacija nije baš najbolja, moramo da pokušamo da gledamo pozitivno i da pokušamo da budemo bolji - naglasio je Klark.

Uprava šampiona ABA lige je u četvrtak i petak dovela tri pojačanja - Norisa Kola, Džejmsa Bela i Gogu Bitadzea, koji bi trebalo da rasterete nosioce, ali i da znatno poboljšaju igru tima.

- Uzbuđen sam zbog dolaska Bitadzea. Mlad je, a može puno da nam pomogne na centarskim pozicijama. Noris Kol je odličan plejmejker i nadam se da će nam oni pomoći da pobijedimo na nekim utakmicama - zaključio je 30-godišnji Amerikanac.

Bonus video: