"Pritisak, nekorektnost, tenzije": Kad je Repeša "ratovao" protiv Budućnosti

Hrvatski trener dolazi u Podgoricu, gdje ga vežu lijepe takmičarske uspomene
11374 pregleda 5 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Euroleague
Jasmin Repeša, Foto: Euroleague
Ažurirano: 29.12.2018. 18:23h

Jasmin Repeša biće novi trener košarkaša Budućnost Volija, čeka se samo njegovo zvanično imenovanje, koje bi trebalo da se dogodi nakon nedjeljnog meča sa Crvenom zvezdom...

Hrvatski trener dolazi u Podgoricu, gdje ga vežu lijepe takmičarske uspomene...

U sezoni 2014/15 sa Cedevitom je u polufinalu ABA lige eliminisao Budućnost, nakon što je izgubio prva dva meča u seriji.

Pamte se, međutim, i njegove riječi nakon drugog meča u Zagrebu, kada je na pres-konferenciji optužio čelnike Budućnosti da "prave pritisak i podižu tenzije", a Gavrila Pajovića da ga je vrijeđao.

“Mislio sam da je Budućnost naš sportski prijatelj i bole me psovke koje sam čuo od Gavrila Pajovića. Ako sam ih nečim uvrijedio, izvinjavam im se. Mislim da je nepotreban scenario čelnika Budućnosti, koji prave pritisak i podižu tenzije pred odlučujuću utakmicu i na tome im zamjeram. Pajović je došao do naše klupe i prijetio i zbog toga sam se osjećao naprijatno”, rekao je u aprilu 2015. Repeša.

Pajović, koji je tada bio sportski direktor, kažnjen je jednom utakmicom suspenzije, a Budućnost sa 500 eura.

Repeša je i ljetos imao verbalni sukob sa čelnicima Budućnosti, oko Nemanje Gordića.

Bio je v.d. selektora Bosne i Hercegovine, a na Gordića nije mogao da računa u kvalifikacijama za Mundobasket i mečeve sa Finskom i Češkom.

"Problem sa Gordićem je ponovo aktuelan, jer Budućnost zateže oko njegovog puštanja. Mislim da je od Budućnosti to jako nekorektno, jer puštaju domaće igrače da igraju u reprezentaciji, a Gordiću ne dozvoljavaju", kazao je tada Repeša.

Iz Budućnosti su odgovorili da je Gordić odbio poziv u reprezentaciju BiH...

Bonus video: