Repeša upozorava: Darušafaka je bolja nego što pokazuje tabela

"To je spoj iskusnih stranih i izuzetno talentovanih domaćih igrača i očekuje nas izuzetno teška utakmica”, rekao je Repeša
2015 pregleda 4 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša vjeruje da njegov tim može u petak (19) da prekine seriju poraza u Evroligi, ali upozorava na opasnost koju donosi meč sa Darušafakom.

“Darušafaka nakon promjene trenera igra bolje, nije slučajno pobijedila Olimpijakos, a ima satstav koji zaslužuje puno bolje mjesto na tabeli. To je spoj iskusnih stranih i izuzetno talentovanih domaćih igrača i očekuje nas izuzetno teška utakmica”, rekao je Repeša.

Novi trener je, kaže Repeša, donio promjene u igri...

“Igraju različite zonske presinge i zone 2-3 i 1-2-2. Moramo da budemo spremni da reagujemo na pravi način, da ne uđemo u zamku njihove promjene ritma i konfuziju. Koncentracija 40 minuta je veoma važna, kao i intezitet igre. Mi mo inferiorni u skoku, jer su oni prvi u Evroligi, ali su oni trkački inferiorni u odnosu na nas. U tom elementu možemo i moramo da budemo bolji”, rekao je Repeša.

Nemanja Gordić očekuje znatno drugačiji meč od onoga u Istanbulu, koji je Darušafaka dobila 71:63.

“Promijenili smo se i mi i oni. Nadam se da ćemo poslije duže vremena da ostvarimo pobjedu u Evroligi pred našim navijačima i da ćemo da nastavimo da budemo bolji iz meča u meč”, kazao je Gordić.

Bonus video: