Vranješ: Sa nestrpljenjem čekamo da liga startuje

2 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Www.facebook.com/kksutjeska
Nemanja Vranješ, Foto: Www.facebook.com/kksutjeska
Ažurirano: 02.10.2015. 07:14h

Zlatnim slovima u istoriju Košarkaškog kluba Sutjeska biće upisan 2. oktobar 2015. godine.

Nikšićani, naime, danas igraju prvi meč u ABA ligi, a rival na premijeri je slovenački šampion Tajfun.

Oba tima su novajlije u ovom takmičenju, imaju najmanje iskustva, ali i, možda, najviše motiva da pokažu i dokažu da su zasluženo u ovom društvu.

Pred gostovanje u Celju, u taboru Sutjeske je dobro raspoloženje, igrači su motivisani i željni da naprave iznenađenje i na najljepši način otvore novu sezonu.

Za razliku od Sutjeske, Tajfun u svojim redovima ima nekoliko igrača koji su već osjetili čari igranja u ABA ligi.

"Očekuje nas teško gostovanje protiv šampiona Slovenije, čiji igrači su zajedno već dugo vremena. U ovom trenutku pokazuju zavidan nivo forme, što potvrđuje njihov nastup u Superkupu Slovenije, gdje su u borbi za trofej savladali Krku. Želimo da damo maksimum i da se što bolje predstavimo na našem debiju. Pokušaćemo da spriječimo njihovu igru koja se bazira na dosta kontranapada i lakih poena, koju igraju odlično. Moramo, takođe, da pokušamo da zaustavimo njihove glavne igrače Siolu Klarka i Sandija Čebulara", objasnio je Dušan Dubljević, trener Sutjeske.

Nemanja Vranješ, koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore, mogao bi da bude jedan od aduta našeg vicešampiona u ovom meču.

Ukoliko bude šuterski raspoložen, ne bi bilo iznenađenje da se Nikšićani iz Slovenije vrate sa prva dva boda ove sezone.

"Osim Đoka Šalića, ovo je svim našim igračima debitantska sezona u ABA ligi i ne treba pominjati koliko svi sa nestrpljenjem čekamo taj početak. U prvom kolu igramo protiv Tajfuna, koji je osvajanjem slovenačkog prvenstva, u konkurenciji Olimpije i Krke, pokazao kvalitet. Prva takmičarska utakmica je uvijek najteža. Nadam se da će nam se, uz maksimalno zalaganje svih 40 minuta, ukazati prilika da iznenadimo odličnu ekipu Tajfuna. Motivisani smo, željni igre i obećavam da ćemo dati maksimum u ovom trenutku", zaključio je Vranješ.

Tajfun će svoje mečeve u ABA ligi igrati u dvorani „Golovec“ u Celju (kapacitet 3.000 mjesta), jer njihova hala „Hruševac“ (kapacitet 800 mjesta) u mjestu Šentjur, gdje je sjedište ekipe, ne ispunjava uslove koje zahtijeva regionalno takmičenje.

Bonus video: