Jovović: Cedevita je favorit

0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.03.2015. 13:00h

Sa koferima punih optimizma, otputovali su košarkaši Budućnost Volija u Zagreb, gdje ih u nedelju čeka duel protiv Cedevite.

Ukoliko uspiju da se vrate sa dva boda, „plavi” će praktično osigurati drugo mjesto, jer im onda u posljednjem kolu protiv Partizana odgovara i poraz do deset razlike.

Zadatak neće biti nimalo lak, jer ekipa Jasmina Repeše ima veliki kvalitet, što je pokala i u prvom odmjeravanju snaga u „Morači” kada je stigla do slavlja (80:70).

Zagrepčani u posljednje vrijeme ne blistaju, ali to nikoga neće zavarati u taboru crnogorskog šampiona.

„Nema prostora za bilo kakve kalkulaciju, igraćemo maksimalno protiv svakog protivnika, kao što smo igrali i do sada. Raduje dobar trening koji je iz nas i da je kompletan igrački kadar spreman da nastupi. Svjesni smo kvaiteta protivnika protiv koga igramo. Veliki su favoriti u ovom meču, pogotovo što igraju pred somaćom publikom. Jako iskusan tim, pojačan sa Markom Tomasom i Stankom Baraćem. Čeka nas, možda, i najveći izazov u dosadašnjem dijelu sezone, naročito kada se uzme važnost meča. Spremni smo, bićemo na gornjoj granici svojih mogućnosti što je potrebno u ovom meču. Nadam se da bi mogli da napravimo jedno veliko iznenađenje”, riječi su Igora Jovovića, stratega Podgoričana.

Ekipe se dobro poznaju i nekih većih taktičkih iznenađenje na može biti.

Zbog toga će kvalitetna odbrana biti od presudnog značaja.

„Oba tima su izuzetno pripremljena i fizički i u svakom segmentu. Ono što je značajno da se napomene da je u prvom meču Cedevita imala fenomenalne procente u šutu za tri poena i to ih je dovelo do pobjede. To je njima svojstveno, imaju kvalitetnu širinu u napadu. Treba da se igra kvalitetna odbrana, dosta čvrsto da ti njihovi šuteri ne ostaju previše sami na spoljnim pozicijama. Ukoliko se rizikuje sa tih spoljnih pozicija sigurno se ulazi u veliki problem. Kontrla skoka mora da bude na najvišem nivou u ovoj sezoni, jer imaju izuzetno visoke i pokretljive unutrašnje igrače”, zaključio je Jovović.

Bonus video: