Repeša mijenja Vujoševića na klupi BiH

Vujošević je iz zdravstvenih razloga morao da napusti selekciju Bosne i Hercegovine
66 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: ABA LIGA
Jasmin Repeša, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 02.09.2018. 10:20h

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je Jasmin Repeša, koji će na toj dužnosti zamijeniti Duška Vujoševića. Sve pojedinosti biće poznate u ponedjeljak.

Vujošević je iz zdravstvenih razloga morao da napusti selekciju BiH. On je mjesto selektora preuzeo prošle godine.

"Dolazim u Sarajevo, vjerujem da ćemo sve uspješno završiti. Ljudi iz KS BiH su se našli u teškoj situaciji, toliko je urgentno da je nemoguće naći rješenje u ovom momentu, ali, evo, spreman sam da dođem i pomognem. To mi je obaveza. Da li ću voditi BiH na samo dve utakmice ili više, to ćemo vidjeti kasnije", rekao je Repeša za "SportSporta.ba".

Repeša je do sada vodio veliki broj ekipa, au posljednje vrijeme hrvatsku reprezentaciju, Cedevitu i italijanski Armani iz Milana.

"Smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Moramo vjerovati da možemo ići dalje, premda situacija nije baš sjajna, ali, kao što sam ranije rekao, može se napraviti rezultat ako svi igrači dođu s velikim entuzijazmom i verom u uspjeh", dodao je Repeša.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini naredne mečeve igra protiv Finske 13. septembra, a tri dana kasnije rival im je Češka.

Bonus video: