Kovač: Kvalitetniji smo od Partizana

"Daćemo sve da ih pobijedimo i izborimo majstoricu", optimista je Bojana Vulić, posljednje pojačanje Podgoričanki
1 komentar(a)
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 19.02.2014. 14:40h

Još pod utiskom propuštene šanse u Beogradu, kada su poražene nakon dva produžetka, košarkašice Budućnost Volkana dočekuje revanš četvrtfinala Regionalne lige protiv Partizana u „Morači“.

Da su imale malo više koncentracije, Podgoričanke bi već sada imale priliku da se plasiraju na završni turnir.

Ovako, moraju da slave pa da narednog četvrtka u glavnom gradu Srbije traže vizu za fajnl-for.

Optimizam je vidljiv na svakom koraku, a stručni štab i igračice Budućnost Volkana vjeruju da će stići do slavlja.

„Svih 50 minuta prvog meča u Beogradu bili smo u grču, dozvolili smo protivniku da nas uvede u sistem igre koji njima odgovora. Izvukli smo pouke iz prve utakmice, bukvalno dobijene, u kojoj smo svojim greškama dozvolili rivalu da slavi i da ćemo na narednoj utakmici izaći u mnogo drugačijem svjetlu i biti mnogo agresivniji. Trudićemo se da mi njih uvedemo naš sistem igre, da što manje vremena provedemo u pozicionoj igri prema timu kojem to odgovaramo i koji je u prethodnoj utakmici igrap zonu i da ćemo, samim tim, napraviti dobar posao i izborimo majstoricu”, naglasio je Miloš Kovač.

Strateg Podgoričanki je, praktično, već otpisao “crno-bijele”.

“Vjerujem u ove djevojke, mislim da su prevazišle sve te stvari koje su se dešavale u prethodnoj utakmici. Siguran sam da su shvatile da one nisu bolje od nas i da imamo veći kvalitetet. Iskreno vjerujem da ćemo uspjeti da izvadimo kartu za Beogradu, a u njemu i vizu za finalni turnir”, jasan je Kovač.

Kapiten Ivana Mugoša očekuje težak duel, ali se nada trijumfu.

“Igramo protiv lidera druge grupe, koji nas je dobio prvu utakmicu, pa je došao u situaciju da odlučuje o svojoj sudbini. Pružićemo maksimum, veliki otpor i učinićemo sve da izborimo majstoricu. Daćemo sve da konačan rezultat bude povoljan po nas”.

Iskusna Bojana Vulić je u prvom meču pokazala da je veliko pojačanje za Budućnost Volkano, a I u revanšu bi mogla da bude jedan od aduta “plavih”.

“Dokazale smo da možemo da se nosimo sa Partizanom, iako su oslabljene. Daćemo sve da ih pobijedimo i izborimo majstoricu. U prednosti smo na centarskim pozicijama, a imamo I dobru prednju liniju koja je dokazala da može da se nosi sa njima. Sve je na nama, vjerujem u pobjedu”, optimista je reprezentativka Srbije.

Bonus video: