Jovović: Moramo da budemo maksimalno ozbiljni i fokusirani

"Široki je kvalitetna ekipa, pojačana sa tri iskusna pojedinca u odnosu na prvi susret. Biće motivisani, jer su im bodovi neophodni za opstanak", objasnio Miloš Komatina
5 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 24.01.2014. 13:43h

Poslije loše igre i poraza u Zagrebu od Cibone, košarkaši Budućnost Volija imaju priliku za popravni.

U goste im stiže sastav Širokog, koga su lako dobili u prvom dijelu takmičenja (81:67). Međutim, u odnosu na taj duel, vicešampion Bosne i Hercegovine je napravio promjene na klupi i igračkom kadru.

Umjesto Damira Vujanovića na klupu je sjeo iskusni Jakša Vulić, a kao pojačanja su dovedeni centar Drago Pašalić i spoljni igrači Ivan Opačak, Džamar Jang i Karlo Vragović.

Iako to rezultati ne pokazuju, Široki je daleko kvalitetniji u odnosu na duel u „Peceri“, pa je jasno da će „plavi“ morati da doigraju maksimalno angažovano i koncentrisano kako bi zabilježili pobjedu i ostali u trci za plasman na finalni turnir.

“Očekuje nas zahtjevan meč, prevashodno iz razloga jer imamo velikih problema sa povredama u nedjelji iza nas. Utakmicu sa Cibonom igrali smo bez kapitena Marka Popovića i sigurno da je njegov nedostatak malo uticao i na rad na terenu. Na njega nećemo moći da računamo u narednih mjesec dana. Radimo sa svega deset prvotimaca, imali smo odsustvo Alekse Popovića, zbog povrede tetive i Vilijema Kolmena, tako da je to nešto što nas zabrinjava pred ovaj meč".

"Sve to na poziva na oprez i svi igrači koji budu u kombinaciji za tim moraju da daju maksimum i da sa veliko energijom kontrolišemo utakmicu protiv protivnika koji sigurno ima kvalitet. To više nije ekipa Širokog sa početka sezone, već značajno pojačana, sa ambicijom da izbori opstanak. Doveli su Janga, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, koji je jako kvalitetan i nepredvidim. Imaju Pašalića na poziciji pet, uz Opačka, što predstavlja tri značajna pojačanja za bilo koju ekipu u ligi. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni i fokusirani na utakmicu, sa željom da trijumfujemo”, objasnio je trener Podgoričana Igor Jovović.

Poraz u dvorani “Dražen Petrović” udaljio je crnogorskog šampiona od četvrtog mjesta i odlaska na F4, ali se time, kako ističe Jovović, niko u ekipi ne opterećuje.

“Želimo da budemo u vrhu lige, ali nas ne opterećuje ta vrsta rezultata. Mnogo veće probleme za igrače i stučni štab predstavlja gubitak vrlo važnih igrača iz nedjelje u nedjelju. To je veliki hendikep za svaku ekipu što se osjeti na ritam igre i svježinu pojedinaca. I zbog toga sigurno trpi rezultat”.

S obzirom da Aleksandar Ćapin nije oporavljen, Nemanja Protić je, izvjesno je, ostati do kraja sezone.

“Protiću je ostalo još desetak dana i tu nemamo problema. Sigurno da ima želju da ostane, tako da je to više administrativna situacija”, jasan je Jovović.

Centar Miloš Komatina se složio sa trenerom da je pred Budućnost Volijem zahtjevan meč, ali se nadam pozitivnom ishodu.

“Imamo dosta problema sa povredama, ali to moramo da zaboravimo i da pružimo maksimum u kakvom god sastavu izađemo. Široki je kvalitetna ekipa, pojačana sa tri iskusna pojedinca u odnosu na prvi susret. Biće motivisani, jer su im bodovi neophodni za opstanak. Međutim, igramo na domaćem terenu i pred našom publikom i nadam se da ćemo pobijediti”, zaključio je Komatina.

Raspored

Subota

Budućnost Voli - Široki (21.00)

Olimpija - Radnički (16.00)

Solnok - C. Zvezda (17.00)

Mega Vizura - Zadar (19.00)

Cedevita - Cibona (19.00)

Igokea - Krka (20.00)

Ponedjeljak

Partizan - MZT Skoplje (20.30)

Bonus video: