Jovović: Okrećemo se ABA ligi

"Uspjeli smo da rotiramo igrače pred važan meč sa Mega Vizurom, što nam je i bio cilj", istakao strateg Podgoričana
5 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 18.12.2013. 23:31h

Budućnost Voli je u meču bez značaja savladala Himik i pobjedom završila evropsku epizodu za ovu scenu.

"Plavi” su odigrali dobro u većem dijelu meča, upisali su dva boda i napravili sjajnu uvertiru za važan meču u ABA ligi protiv Mega Vizure, koji se igra u subotu od 21 sat.

"Oprostili smo se pobjedom protiv izvrsne ekipe Himika. Iako smo kontrolisali meč, oni su individualnim kreacijama svaki put hvatali priključak. Uspjeli smo da rotiramo igrače pred važan meč sa Mega Vizurom, što nam je i bio cilj. Sada se u potpunosti okrećemo ABA ligi, gdje ćemo imati više vremena za treninge i pripremu mečeva. Nismo nadigrani ni u jednom susretu u Evrokupu, sem u Rusiji, i drago mi je što smo se pobjedom oprostili”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Karlis Mužnieks, strateg Himika, čestitao je crnogorskom šampionu na pobjedi.

"Znali smo da je Budućnost dobar tim, koji posebno dobro igra na svom terenu. Bilo bi mi drago da smo dobili ovaj meč, ali poraz nije uticao na poredak u grupi. Odigrali smo dobro u napadu, ali smo imali puno problema da u odbrani zaustavimo najbolje igrače domaćeg sastava. Takođe, imali smo problema i u defanzivnom skoku, što je možda bilo i presudno za ishod meča”, objasnio je Mužnieks.

Bonus video: