Kovač: Mnogo će nam značiti ovi mečevi

"Iz Mađarske se vraćamo u ponedeljak, a naredne subote imamo meč sa Ragusom u Dubrovniku, što će biti generalna proba za start Regionalne lige”, naglasio je Zoran Vujičić, sportski direktor
86 pregleda 0 komentar(a)
Kovač - Vujičić, Foto: Zoran Đurić
Kovač - Vujičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2013. 18:23h

Iza košarkašica Budućnost Volkana je mjesec i po dana napornih priprema pred nastupajuću sezonu u kojoj ih očekuju obaveze u Regionalnoj ligi, Jadranskoj ili i domaćem šampionatu i kupu.

Trener Miloš Kovač na raspolaganju ima mlad tim predvođenom kapitenom Anom Baletić.

Do početka nove sezone i premijernog meča protiv Radivoja Koraća ostalo je još dvadesetak dana (10. oktobar).

Da bi što spremnije dočekali gostovanje u Beogradu, "plave” sjutra putuju za Budimpeštu, gdje će od četvrtka do nedelje igrati na jakom turniru u konkurenciji Vašaša (Mađarska), Celja (Slovenija), Amazona (Holandija) i Banjske Bistrice (Slovačka).

"Ovaj turnir nam mnogo znači, jer igramo sa timovima u čijim zemljama ženska košarka ima veliku tradiciju. Imaju kvalitetne lige, čak i evroligaše i to nam je prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na njih. Biće naporno, igraćemo četiri utakmice u četiri dana, ali smo spremni da izdržimo taj ritam. Neće sa ekipom putovati Ana Baletić, koja je izvjesno vrijeme van trenažnog procesa. Ima problema sa kvadricepsom i ide na terapije. I plejmejker Božica Mujović ima zdravstvenih problema i da li će moći da ide sa nama za Budimpeštu, znaćemo pred sam polazak. Za sada je tu 10 igračica, vidjećemo šta će biti sa Božicom, jer mi nemamo više igračica na raspolaganju. Ove igračice koje smo doveli sa strane su mlade, imaju po 22, 23, 24 godine, ali je mnogo važnije da su one željne da rade kvalitetno i da se afirmišu kroz naš klub, a i za nas mnogo nam znači što su tu”, istakao je Kovač.

Podgoričanke će imati jedan od najmlađih, ako ne i najmlađi tim u Regionalnoj ligi, pa će biti važan svaki trijumf.

"Imamo izuzetno mlad tim, ali ne odustajem od onog što želim da napravim. Istrajan sam i uporan da ih indivindualno podignem na viši nivo, ali isto tako da, što se tiče kolektivne taktike, budemo agresivni - odbrambeno i napadački. Na taj način ćemo probati da se suprotstavimo mnogo iskusnijim timovima u Regionalnoj ligi. Potrudićemo se da zabilježimo bar neku pobjedu, jer je, naprimjer, ekipa Play-off iz Sarajeva, sa kojom smo igrali u gostima pripremni meč i za koji smo računali da je nižeg ranga ili probližnog kvaliteta nama, angažovala je tri Amerikanke i dvije reprezentativke Bosne i Hercegovine. Time su iskustvom i snagom sada ispred nas. Igraćemo agresivno i bilo bi značajno zbog samopouzdanja igračica da ostvarimo neki trijumf”, objasnio je strateg ŽKK Budužnost Volkano.

Zoran Vujičić, sportski direktor, napomeno je da je Dragoljub Krivaćević "krivac” što će crnogorske šampionke igrati u glavnom gradu Mađarske.

"Bili smo tamo prošle godine sa mlađim muškim kategorijama, a tamo su bile i juniorke. Radi se o više nego uspješnom turniru u organizacionom smislu, a nadam se da će biti i u takmičarskom. Naš domaćin će biti Dragoljub Krivaćević i na osnovu prijateljstva sa njim mi smo pozivani dva puta. Imamo izuzetno sportsku saradnju sa njim, a taj turnir će nam mnogo značiti. Iz Mađarske se vraćamo u ponedeljak, a naredne subote imamo meč sa Ragusom u Dubrovniku, što će biti generalna proba za start Regionalne lige, kada idemo u goste, bar na papiru, jednom od favorita, ekipi Radivoja Koraća. Igraćemo i Jadransku ligu, a početak je zakazan za 27. oktobar. Biće isti broj učesnika (šest) kao i prošle godine”, naglasio je Vujičić.

Lako se može desiti da Podgoričanke neočekivano dobiju veliko pojačanje za narednu sezonu.

Ako ne uspije da nađe inostrani angažman, dres ŽKK Budućnost Volcano obući će Jelena Škerović, kapiten selekcije Crne Gore.

Ne treba trošiti riječi o tome koliko bi iskusni organizator igre značio za „plave”.

Raspored

Četvrtak (26. septembar)

Budućnost Volkano - Celje

Petak (27. septembar)

Budućnost Volkano - Amazon

Subota (28. septembar)

Budućnost Volkano - B. Bistrica

Nedelja (29. septembar)

Budućnost Volkano - Vašaš

Sve mečeve naš šampion igra od 14 sati

Bonus video: