Radonjić: Vjerujem u igrače, nadam se pobjedi

"Biće teško, ali igramo na našem terenu. Moramo da igramo agresivno, strpljivo svih 40 minuta i da pokušamo da napravimo dobar rezultat", istakao Aleksa Popović
68 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2012. 14:14h

Protiv Bilbaa igrači Budućnost Volija imali su težak ispit koji, nažalost, nije imao srećan završetak, a sjutra veče ih čeka novo iskušenje.

U goste stiže Crvena zvezda poslije Cedevite, po kvalitetu igračkog kadra, najjača ekipa iz ABA lige koja je ove sezone gostovala u "Morači“.

"Crveno-bijeli“ ne znaju za trijumf u Podgorici od sezone 2003/2004. godine.

Međutim, tradicija pada u vodu onoga trenutka kada se podbaci lopta.

"Plavima“ je jasno da će morati da odigraju možda i bolje nego protiv Baskijaca da bi ostvarili pobjedu i prekinuli trijumfalan niz Beograđana iz regionalne lige i Evrokupa.

Poslije lošeg starta, Crvena zvezda je promjenom trenera i dolaskom Vlada Vukoičića zaigrala daleko bolje.

"Pred nama je još teži meč nego što je bio protiv ekipe Bilbaa. Crvena zvezda je formirala tim evroligaškog kvaliteta, a ove sezone igraju veoma dobro. Kvalitet koji imaju valorizovali su sa 11 pobjeda zaredom. Bez poraza su u Evrokupu, iskusan tim, pokrivena na svim pozicijama i sa velikim mogućnostima u igri. Dolaze u Podgoricu sa najvećim ambicijama. Međutim, mi želimo pred našim navijačima da odigramo još jedan dobar meč i da pokušamo da ih savladamo“, objašnjava strateg crnogorskog šampiona Dejan Radonjić.

Radonjić objašnjava da je teško naći slabu stranu u igri Crvene zvezde, koja u rotaciji ima 12 sjajnih igrača.

Ključni igrači su Igor Rakočević, Majkl Skot, De Markus Nelson i Elton Braun.

"O slabijim strana Crvene zvezde u odnosu na nas, ne bi mogao da pričam, jer je evidentno da su na svim pozicijama pokrive sa više od dva igrača. To je dokazano u mečevima koje su do sada odigrali. Imaju mogućnost da igraju na dva fronta bez ikakvih problema. Osim kvaliteta, imaju i iskustvo. Jako su šuterski moćni i naša odbrana će morati da bude na možda i nanajboljem nivou ako želimo da ih savldamo. Oni su do sada pokazali da imaju visok kvalitet u fazi napada, a dolaskom novog trenera napravili su napredak u odbrani, što se vidi po dosadašnjim rezultatima“.

Crvena zvezda, Lukoil Akademik, Olimpija, Cedevita i Igokea. To su rivali sa kojima će Podgoričani igrati do kraja prvog dijela sezone.

"Ritam je izuzetno težak, a očekuje nas još teži, jer osim Crvene zvezde imamo još nekoliko teških duela. To je ritam koji nas ostavlja malo vremena za oporavak i pripremu, ali na to ne možemo da utičemo. Pripremamo se da odigramo najbolje protiv Crvene zvezde. U svakom slučaju, utakmica sa Bilbaom se može da se analizira na više načina. Trebali smo biti nagrađeni krajnjim rezultatom za još jednu dobru partiju. Međutim, vjerujem u moje igrače, u karakter tima i siguran sam da će nesrećan poraz dodatno podići motivaciju i da će, i pored umora, dati sve od sebe“, naglasio je trener Budućnost Volija.

Aleksa Popović izuzetno cijeni Crvenu zvezdu, ali vjeruje da on i saigrači mogu stići do važne pobjede.

"Crvena zvezda je odličan tim, sastavljen za sam vrh ABA lige. U velikom su naletu, imaju 11 pobjeda zaredom. Biće teško, ali igramo na našem terenu. Moramo da igramo agresivno, strpljivo svih 40 minuta i da pokušamo da napravimo dobar rezultat“, zaključio je reprezentativac Crne Gore.

Potrebna podrška sa tribina

Prvi stručnjak crnogorskog šampiona nada se da će njegovi izabranici imati veliku podršku sa tribina, a tada bi bilo mnogo lakše doći do slavlja.

"Naravno da je potrebna podrška publike za ovako težak meč koji nas očekuje. Pozivam publiku da dođe i bude uz nas. Okolnosti su takve da je animacija pred ovakve mečeve veća nego što je, što bi bilo logično, protiv Bilbaa. Mi ćemo se truditi da damo maksimum i da uz što veću podršku navijača dođemo do pobjede“.

Raspored

Subota

Budućnost Voli - C. Zvezda (19.00)

Radnički - Split (17.00)

Krka - Igokea (17.00)

Zadar - Solnok (19.00)

Nedelja

Cibona - Cedevita (17.00)

Partizan - MZT Skoplje (19.00)

Ponedeljak

Široki - Olimpija (20.30)

Bonus video: