Budućnost Voli na premijeri dočekuje Cedevitu

I na startu prošle sezone "plavi" su igrali sa istim rivalom, samo što je duel bio na programu u Zagrebu
0 komentar(a)
ABA sastanak, Foto: ABA liga
ABA sastanak, Foto: ABA liga
Ažurirano: 10.07.2012. 13:14h

U Zagrebu je danas održana Generalna skupština ABA lige, na kojoj se raspravljalo o sistemu takmičenja u sezoni 2012/2013. godine.

Radovan Lorbek, predsjednik regionalnog takmičenja, izvjestio je predstavnike 13 od 14 prisutnih klubova (izostao predstavik Olimpije) o sastanku sa čelnicima Evrolige.

ABA lige će od sezone 2013/2014. godine dati dva predstavnika u Evroligi, šampiona i tim koji bude prvi na kraju regularnog dijela.

Ukoliko prvoplasirani tim iz regularnog dijela na kraju osvojio šampionski prsten, onda će u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje vicešampion regionalne lige.

Treći tim će u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Što se tiče Evrokupa, tu još nije odlučeno kako će se podijeliti karte.

Generalna skupština istovremeno je iskorišćenja i da se obavi žrijeb za sezonu koja startuje 29. septembra.

Budućnost Voli će na premijeri u “Morači” ugostiti Cedevitu.

I na startu prošle sezone "plavi" su igrali sa istim rivalom, samo što je duel bio na programu u Zagrebu.

Crnogorski šampion će potom ukrstiti koplja sa Igokeom (gost), MZT Skopljem (kući), Solnokom (gost), Partizan (kući), Krka (gost), Cibona (kući), Široki (gost), Zadar (kući), Radnički (kući), Split (gost) i na kraju prvog dijela takmičenja slijedi duel sa Crvenom zvezdom u “Morači”.

U prvom kolu osim duela Budućnost Voli - Cedevita, na programu su još mečevi Partizan - Zadar, Krka - Solnok, Cibona - MZT Skoplje, Široki - Igokea, Radnički - Olimpija i Split - Crvena zvezda.

Bonus video: