Ubjedljive pobjede Indijane i San Antonija

Indijana je pobijedila Majami sa 94:75 i povela sa 2:1 u polufinalu Istočne konferencije, dok je u Zapadnoj San Antonio bio bolji od Los Anđeles Klipersa sa 105:88 za vođstvo od 2:0
0 komentar(a)
Tim Dankan, Foto: Beta AP
Tim Dankan, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.05.2012. 08:24h

Indijana je lupila novi šamar Majamiju (94:75), i sada vodi 2:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije. Kao i u drugom meču, Majami je imao mizernih 37,2 odsto šuta za dva poena (34.6 odsto u prethodnom duelu), a prednjačio je Dvejn Vejd (13-2), dok je Šon Batije šutirao 7-0.

MVP regularnog dijela sezone Lebron Džejms ubacio je svega 22 poena, od čega samo šest u drugom poluvremenu, a imao je i sedam skokova, tri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte. Bolji poenterski učinak u poraženom timu imao je 25 poena, kao i šest skokova i pet asistencija.

“Vejd očigledno nije ličio na sebe. Da li on želi da igra bolje? Naravno, on je jedan od najboljih igrača na svijetu”, kazao je Lebron Džejms.

Na drugoj strani čak četvorica Indijane, Deni Grendžer (17), Dejvid Vest (14), Roj Hibert (19) i Džordž Hil (20) imali su dvocifreni učinak, a Hibert je dodao i 18 skokova.

Indiana je u potpunosti nadskakala Heat (52-36), koji je igrao i drugu utakmicu bez Krisa Boša.

Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju, ponovno u Indijanapolisu, kada će Pejsersi imati priliku doći na samo korak od plasmana u finale konferencije.

“Naravno da smo srećni zbog pobjede, ali čeka nas još puno posla”, rekao je trener Indijane Frenk Vogel.

Na Zapadu ništa novog. San Antonio je i drugu utakmicu polufinala protiv Los Anđeles Kipersa lako dobio sa 105:88, pa tim Grega Popoviča sada vodi 2:0 u seriji.

Ponovno su dominirali veterani Sparsa, Tim Dankan sa 18 poena i pet skokova, i Toni Parker koji je na svoj 30. rođendan upisao 22 poena, te po pet skokova i asistencija. To je 16. pobjeda u nizu San Antonija.

Kod Klipersa je najraspoloženiji bio Blejk Grifin sa 20 poena.

Treća utakmica igra se u subotu u Los Anđelesu.

Bonus video: