Oklahoma deklasirala Lejkerse, Filadelfija šokirala Boston

Košarkaši Oklahome pobijedili su ubjedljivo Los Anđeles Lejkerse 119:90 u prvom meču polufinalne serije Zapane konfrencije, dok je na drugoj obali Filadelfija bila bolja od Bostona, i to u gostima - 92:91.
1 komentar(a)
Oklahoma, Foto: Beta/AP
Oklahoma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.05.2012. 09:40h

Krilni centar LA Lejkersa Meta Vorld Pis je divljački udario laktom Džejmsa Hardena u posljednjem meču regularnog dijela sezone, a Oklahoma je odgovorila pobjedom od 29 razlike u prvom meču polufinala plej-of serije.

U "Čisapik enerdži areni" je gledana klasična demonstracija sile, „gromovi” su odmah uvjerili "jezeraše" ko je favorit u velikom obračunu.

Podatak da su Lejkersi doživjeli najubjedljiviji poraz u sezoni najbolje opisuje „neizvjesnost” meča u Oklahomi.

"Poraz je težak, ali me iskustvo naučilo da nije baš sve tako kao što izgleda. Moramo da budemo strpljivi i doći će naša šansa. Takođe, moramo da promijenimo strategiju - rekao je Kobi Brajant, najbolji igrač Lejkersa, kome su protivnici u drugom poluvremenu bukvalno iz ruku oduzeli nekoliko lopti, nakon kojih su uslijedile brze kontre.

Oklahoma je letjela na krilima svog ubitačnog tandema Rasel Vestbruk (27 poena) - Kevin Djurent (25).

Na poluvremenu je bilo 15 koševa razlike, a na kraju treće četvrtine - čitavih 30. Čak 12 od 13 igrača Oklahome upisalo se u strijelce za ubjedljiv trijumf.

"Moji igrači su posvećeni. Grizu protivnika kao pacovi, da se tako izrazim. Željni su košarke, gladni pobjeda. Gotovo i da nemaju život van parketa - ova serija je sve što ih interesuje. Dobro, ovo je samo jedna utakmica, ali mi smo na dobrom putu", kazao je Skot Bruks, trener Oklahome.

Filadelfija je šokirala Boston i izjednačila na 1:1 u polufinalu Istoka. Devet igrača koji su bili na parketu za Sikserse pogađali su protivnički koš.

Presudila je serija 14:2 kojom su gosti zatvorili treću četvrtinu.

Boston je u posljednjoj dionici uspio da se vrati u igru, ali ne potpuno da bi prelomio meč.

U neizvjesnoj završnici Filadelfija je otišla na plus pet, a Rej Alen i Kevin Garnet trojkama samo ublažili poraz.

Rezultati

Boston – Filadelfija 81:82 (Garnet 15 p, 12 sk, Alen 17 p - Holidej 18 p, Igudala 13 p, 6 sk, 7 as) - rezultat u seriji 1:1

Oklahoma – LA Lejkers 119:90 (Vestbruk 27 p, 7 sk, 9 as, Djurent 25 p, 8 sk - Bajnam 20 p, 14 sk, Brajant 20 p) - 1:0.

Bonus video: