Montenegro na turniru u Splitu

Prvi duel protiv Split Vješica je u petak od 16 časova, dok se crnogorske veteranke u subotu od 12 časova sastaju sa Novim Sadom.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 14:33h

Novoformirani ženski košarkaški klub veteranki Montenegro debi na međunarodnoj sceni imaće sjutra u Splitu, gdje je do nedjelje na programu međunarodni turnir veteranki sa Ex YU prostora.

Ne računajući prošlogodišnji nastup u Tivtu (prvo mjesto), dame koje su nekada dominirale košarkaškim terenima imaće svoj prvi zvanični nastup u srcu Dalmacije.

Montenegro će igrati u grupi B, sa ekipama Split vještica i Novog Sada, dok će se u grupi A nadmetati Split Fjaka, Maribor i Beograd.

“Od nedavno smo zvanično registrovale klub. Ima nas ukupno 20 igračica. Cilj nam je druženje, igranje na turnirima kojih je bukvalno 10-tak godišnje. Cilj je prije svega susret sa bivšim igračicama i igračima iz bivše Jugoslavije, te produžetka i evociranja stare slave”, uz osmjeh kaže Maja (Dujović) Petričević, “specijalista” za šut za tri poena.

Pored predsjednice kluba Boženke (Ražnatović) Nikolić i trenera Snežane Popović, u Splitu će nastupiti i 10 igračica ovog kluba – Snežana (Janković) Šofranac, Vesna (Micevska) Radičević, Tanja (Kojičić) Radonjić, Ljiljana (Radević) Vukčević, Maja (Dujović) Petričević, Jelena-Lela Bauković, Snežana-Cica Prelević, Ana (Ćaćić) Vukčević, Andrijana Radoman i Maja Milošević.

Članice ovog kluba su još i Mirjana Sekulić, Violeta Kukavec, Ksenija Dukić, Duška Ulama, Smiljana Vlaškalin, Gordana Mijanović, Nataša Tatar, Lidija Radović, Oljica Mijušković, Dubravka Kovačević…

Prvi duel protiv Split Vješica je u petak od 16 časova, dok se crnogorske veteranke u subotu od 12 časova sastaju sa Novim Sadom. Svi mečevi turnira veteranki igraju se u maloj sali dvorane “Gripe”.

“Zahvalne smo raznim sponzorima koji su nam pomogli da možemo da nastupimo u Splitu”, dodala je Maja Petričević, uz napomenu da se ekipa spremala dva puta dnevno u večernjim satima na terenu u Njegoševom parku.

Nakon turniru u Splitu, Montenegro će nastupiti u Tivtu (26. avgust), dok je turnir u Kranjskoj Gori (Slovenija) na programu u novembru. Na proljeće slijede turniri u Makarskoj, Subotici, Beogradu, Bosni i Hercegovini…

Bonus video: