Cibona se oslanja na domaće snage

Gorući problem najbolje hrvatske ekipe je plejmejker. Nakon odlaska Roka Stipčevića u Italiju, ostao je samo talentovani Karlo Vragović
0 komentar(a)
Dražen Anzulović, Foto: NLB LIGA
Dražen Anzulović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 25.02.2011. 15:31h

Cibona, koja od početka sezone ima velikih finansijskih problema, čak je u jednom trenutku prijetilo i gašenje kluba, odlučila je da do kraja sezone igra samo sa domaćim snagama.

- Odlučili smo da do kraja sezone igramo bez stranaca. Ostajemo na postojećem kadru ili ćemo pokušati da angažujemo pojačanjima sa našeg tržišta. Mislim da je to najbolje i najpoštenije rješenje za ovu sezonu - rekao je direktor Cibone Zdenko Antunović, a prenose hrvatski mediji.

Ove sezone dres Zagrepčana nosili su Amerikanci Markus Džonson i Terel Everet, ali nisu opravdali očekivanja stručnog štaba, pa je došlo do raskida saradnje.

Trener Dražen Anzulović već se dao u potragu za kvalitetnim domaćim igračima i na dobrom je putu da to riješi. Međutim, ne želi još da saopšti imena potencijalnih novajlija.

- Radi se o igračima bez angažmana, koji bi došli na obostranu korist, a nadam se da ćemo do utorka, kada je zadnji dan prelaznog roka, uspjeti da dovedemo neke od njih - rekao je Anzulović.

Gorući problem najbolje hrvatske ekipe je plejmejker. Nakon odlaska Roka Stipčevića u Italiju, ostao je samo talentovani Karlo Vragović. Međutim, on je prije nekoliko dana slomio nos i očekuje ga pauza. Do dolaska novog organizatora igre tu poziciju će pokrivati Bojan Bogdanović.

Bonus video: