Zapad dobio 148:143, Kobi Brajant MVP

Bila je to 24. pobjeda zapada, a as Lejkersa je za najboljeg igrača izabran četvrti put.
67 pregleda 0 komentar(a)
NBA Ol-star, Foto: REUTERS
NBA Ol-star, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.02.2011. 04:22h

Prvi Ol-star meč igran u Stejpls centru (a četvrti u Los Anđelesu), prije sedam godina, završen je pobjedom Zapada sa četiri poena razlike. U toj utakmici blistao je i titulu MVP-ja odnio tadašnji igrač Lejkersa iz grada domaćina Šekil O`Nil. I drugi meč izmedju Istoka i Zapada u ovoj areni obilježio je igrač istog tima. Kobi Brajant je po četvrti put bio najbolji igrač najpopularnijeg košarkaškog meča na svijetu, predvodivši ekipu sa Zapada do 24. pobjede u Ol-star mečevima. Brajant je ovom MVP nagradom upisan u istoriju, jer je izjednačio rekord koji je do sada držao Bob Peti. Brajant nije uspio da postigne ni koš u posljednjih 6,48 minuta, tako da nije oborio rekord po broju postignutih poena na Ol-star meču (Vilt Čemberlen, 42 poena 1962. godine).

- Želio sam da izađem na teren i odigram jako i dobro pred domaćom publikom. Ovo mi je posljednja Ol-star utakmica pred svojim navijačima i zato se osjećam dobro što sam ovdje - izjavio je Kobi Brajant nakon meča.

Bila je to noć koje će se sjećati i Lebron Džejms, koji je takođe ušao u istoriju upisavši tripl-dabl (29poena, 12skokova, 10asistencija), jedini uz Majkla Džordana kome je to pošlo za rukom na Ol-star meču.

U timu Grega Popoviča, kome je ovo drugi put da učesvuje na Ol-star meču, sjajnu partiju su pružili i Kevin Djurant sa 34 i Pau Gasol sa 17 poena. U timu Istoka raspoložen je bio i Amare Stodmajer postigavši 29 poena.

Bonus video: