Živimo u zemlji punoj korupcije i lopovluka, a proglašeni smo lopovima zbog jednog koša

U finalu Kupa Španije, njegove i odluke njegovih kolega direktno su uticale na rezultat, a po mišljenju čelnika, trenera i igrača Reala donijete su namjerno u korist Barselone
2285 pregleda 2 komentar(a)
Detalj koji je odlučio Kup Španije, Foto: AS
Detalj koji je odlučio Kup Španije, Foto: AS

Nije lako biti sudija u sportu - svaka greška je pod lupom, budi sumnju u lošu namjeru...

Još kada igraju giganti Real i Barselona, a u meču velikog uloga - to najbolje zna košarkaški arbitar Mihel Anhel Peres, akter jedne od najkontroverznijih utakmica ove godine.

U finalu Kupa Španije, njegove i odluke njegovih kolega direktno su uticale na rezultat, a po mišljenju čelnika, trenera i igrača Reala donijete su namjerno u korist Barselone.

To se posebno odnosi na koš za pobjedu, koji je priznat Antu Tomiću, kod rezultata 93:92 za Real, iako je rampa Rendolfa bila, čini se, regularna...

Poslije skoro dva mjeseca, oglasio se sudija Peres i uzburkao špansku javnost.

"Živimo u zemlji punoj korupcije i lopovluka, koji utiču na živote ljudi, a koji ostaju nekažnjeni. Mi smo napravili grešku, ljudsku grešku, nisamo uništili ničije živote i stavljeni smo na stub srama", kazao je Peres.

Trener Reala Pablo Laso je nakon meča rekao da "greške ovakve vrste nisu slučajne".

"Naša greška je ogromna, ali nije namjerna... Mi živimo od ovog posla, naša savjest je čista, a odgovornost je velika, jer smo pogriješili. Ništa više od toga", rekao je Peres.

Bonus video: