Dan D za Evroligu: Ili se ide dalje ili kreću pripreme za novu sezonu

Evroliga je na nedavnom video sastanku sa klubovima najavila da će uraditi sve da se sezona završi, ne ugrožavajući zdravlje i bezbjednost učesnika
921 pregleda 0 komentar(a)
Evroliga
Evroliga
Ažurirano: 23.04.2020. 17:39h

Evroliga će 24. maja odlučiti da li će ili neće nastaviti sezonu, javlja "Eurohoops".

Ukoliko do tog datuma ne bude uslova da se košarka nastavi, fokus će se prebaciti na narednu - na format, kalendar takmičenja, sastav ekipa...

Plan je da se ekipe okupe od 29. maja i da do 11. juna igrači budu u karantinu, ukoliko je to neophodno.

Trening kamp - improvizovane pripreme bile bi od 12. juna do 2. jula.

Nada postoji da bi Evrokup mogao da bude završen između 4. i 17. jula, a Evroliga između 4. i 26. jula, vjerovatno u formatu fajnl-ejta.

Evroliga je odlučila da se sve preostale utakmice, ukoliko bude mogućnostu, odigraju od 4. jula do 26. jula, odnosno od 4. do 17. u Evrokupu – u formi završnog turnira za oba takmičenja. U jjednom gradu, na jednom terenu.

Evroliga je na nedavnom video sastanku sa klubovima najavila da će uraditi sve da se sezona završi, ne ugrožavajući zdravlje i bezbjednost učesnika.

"Želimo da nastavimo naša takmičenja, možda bez navijača, ali to ćemo uraditi samo ako zdravstveni uslovi dozvole. Nećemo ugroziti ničije zdravlje. Imamo protokol za takvu situaciju. Krajni rok? Kraj jula, mi ne možemo da igramo u septembru ili oktobru", kazao je tada Đordi Bertomeu.

Bonus video: