Svi timovi i sve utakmice na jednom mjestu: Njemačka nastavlja i košarkašku sezonu

Njemačka liga je u prekidu od sredine marta, zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa
887 pregleda 0 komentar(a)
Turnir u Minhenu za kraj sezone
Turnir u Minhenu za kraj sezone

Njemačka košarkaška liga (BBL) dobila je dopuštenje regionalne bavarske vlade za održavanje turnira u dvorani "Audi Dom" u Minhenu, na kojem će 10 klubova odlučivati o naslovu prvaka, objavila je njemačka agencija DPA.

Njemačka liga je u prekidu od sredine marta, zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a u utorak je na sastanku kabineta bavarskog premijera Markusa Sedera dato zeleno svjetlo za turnir koji će biti održan u junu.

U subotu je nastavljeno takmičenje u Bundesligi, ali košarka će biti jedini veliki dvoranski sport koji će dovršiti prekinutu sezonu. Naime, rukometna, odbojkaška i hokejaška liga su se odlučile za prekid sezone.

Turnir u Minhenu trebalo bi da počne prvog vikenda u junu, a uz branioca naslova Bajern, na njemu će još igrati Ludvigsburg, Krajlshajm, Alba Berlin, Oldenburg, Vehta, Bamberg, Getingen, Ulm i Skajlajners.

Sistemom takmičenja predviđeno je da će ekipe biti podijeljene u dvije grupe po pet, a nakon toga će po četiri najbolja tima nastaviti takmičenje doigravanjem od četvrtfinala. U doigravanju će se igrati po dvije utakmice iz kojih će se rezultati zbrajati, a bolja ekipa ostvariti plasman dalje.

Tokom turnira sve ekipe će biti u karantinu u hotelu.

Ekipe će imati tri sedmice za pripreme tokom kojih će igrači i osoblje biti redovno testirani.

Bonus video: