Barkli: Ako samo jedan igrač bude zaražen, cijela NBA ekipa mora da bude eliminisana

"Mislim da moramo da se usmjerimo na to kako da postupimo ako se pokaže da je jedan igrač zaražen", izjavio je Barkli za ESPN
487 pregleda 0 komentar(a)
Adetokumbo i Dejvis, Foto: Mark J. Terrill
Adetokumbo i Dejvis, Foto: Mark J. Terrill

Bivša NBA zvijezda, a sada televizijski komentator Čarls Barkli izjavio je kako smatra da bi u slučaju da se sezona nastavi, cijela ekipa trebalo da bude eliminisana iz plej-ofa ukoliko se utvrdi da je samo jedan igrač pozitivan na koronavirus.

"Mislim da moramo da se usmjerimo na to kako da postupimo ako se pokaže da je jedan igrač zaražen", izjavio je Barkli za ESPN.

"To je škakljivi dio. Smatram da ne možete prekinuti doigravanje. Mislim da će ekipa morati da bude eliminisana ako samo jedan igrač bude zaražen."

"Bilo bi užasno kada bi Milvoki morao da bude eliminisan, čak i ako se radi o igraču koji sjedi na klupi. Tada bi Baksi i veliki igrač kao što je Janis Adetokumbo izgubili u prvom krugu plej-ofa", napomenuo je Barkli.

"To je sve još nepoznato. Učićemo u hodu", dodao je, naglasivši kako će igračima rizik od zaraze predstavljati i sama priroda igre i svakodnevni život.

"Igrači koji se guraju na terenu, bore se za skok i za poziciju, tu nema nikakvog socijalnog distanciranja", kazao je Barkli.

"Kažu da će igrače staviti u hotel na dva - tri mjeseca. Hože li i spremačice biti u hotelu na dva-tri mjeseca? Što je sa konobarima? Oni će ići svaki dan kući. Tako da je tu mnogo neodgovorenih pitanja", naglasio je.

Barkli ipak vjeruje da će prekinuta sezona biti završena.

"NBA će donijeti odluku sljedeće sedmice", rekao je Barkli. "Sto posto sam siguranda će se igrati. Znam da će i moji prijatelji u bejzbolu igrati. Znam da će se igrati i hokej", rekao je on.

Bonus video: