"Vučice" kratke za poen u Montani

Budućnost Bemax doživjela prvi poraz na gostovanju bugarskoj Montani 60:59 (11:12, 25:10, 14:13, 10:24)

2390 pregleda 0 komentar(a)
"Plave" su zakazale u odbrani reketa, Foto: Boris Pejović
"Plave" su zakazale u odbrani reketa, Foto: Boris Pejović

Nakon sjajnog starta i pobjede nad Beroe, jednim od favorita WABA lige, košarkašice Budućnost Bemaxa poražene su od druge ekipe iz Bugarske, Montane (60:59).

Izabranice Vladana Radovića u Bugarskoj su rivalkama iz domaće ekipe dozvolile čak 20 ofanzivnih skokova, što je uz periode loše igre "plavih", dovelo do poraza u 5. kolu, nakon tri pobjede.

Košarkašice Montane pokazale su da se pred sezonu sjajno pojačale i slavile su i u trećoj utakmici regionalne košarkaške lige.

Iako rezultat ne govori tako, pobjeda Montane nije dolazila u pitanje nakon što su drugu četvertinu dobile sa 25:10 a u posljednjih sedam minuta utakmice su ušle sa 13 poena prednsoti 53:40.

Ipak, serijom 11:0 naše košarkašice su prišle na svega dva poena zaostatka, a potom su sa penala bez promašaja šutirale Dimana Georgijeva i Snežana Aleksić.

Sve što su naše košarkašice uspjele je da pogotkom uz faul nad Draganom Živković priđu na poen zaostatka na pet sekundi do kraja.

Kod domaćih igračica Brazilka Ramona je bila najefikasnija sa 16 poena i devet skokova, Aleksić je postigla 11 poena uz sedam skokova i pet asistencija, dok je Akela Maize imala dabl dabl sa po 10 skokova i poena.

U našoj ekipi najefikasnije su sa po 11 poena bile Patricija Bura, Anđelika Mitrašinović i Živković.

Bonus video: