Budućnost traži osvetu za poraz u Evrokupu

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19) igraju drugi meč sa Cedevita Olimpijom u 48 sati i pokušaće da se revanširaju za neuspjeh u Evrokupu

7627 pregleda 20 reakcija 2 komentar(a)
Vjeruje u revanš: Luka Mitrović, Foto: Savo Prelević
Vjeruje u revanš: Luka Mitrović, Foto: Savo Prelević

Dva dana poslije meča u Evrokupu, Budućnost Voli i Cedevita Olimpija večeras (19 časova) će se još jednom sudariti u Ljubljani.

I to će odigrati duel koji se dugo, predugo čekao - prvo je bio zakazan za 11. novembar, potom i za 5. januar, ali je oba puta odgađan zbog koronavirusa u redovima „plavih”.

U utorak veče dva tima odigrala su veoma izjednačenu utakmicu, na kojem je najveća razlika domaćih bila pet, a Podgoričana sedam razlike. Tim Petra Mijovića je imao šansu da pobijedi, u posljednji minut ušao sa minimalnom prednošću, ali je sa nekoliko loših odluka ispustio trijumf kojim bi napravio veliki korak ka četvrtfinalu Evrokupa.

I večerašnji duel ima veliki ulog, jer bi Budućnost pobjedom ostala u samom vrhu ABA lige i približila se plej-ofu.

- Radi se o ekipima približnog kvaliteta, koje se dobro poznaju, tako da očekujem da i ovaj meč bude sličan onom u Evrokupu. Uz određene korekcije možemo da budemo u igri za pobjedu, što nam je jako važno zbog nastavka ABA lige - kazao je Mijović, poručujući da je značajno da odgovornost i koncentracija budu na visokom nivou.

Mladi strateg je zadovoljan kako je njegova ekipa u prvom od dva obračuna sa Ljubljančanima igrala u defanzivi.

- Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou. Rival je pored 15 postignutih trojki, i to uz izuzetan procenat šuta za tri, ubacio 74 poena, a mi smo promašili dosta otvorenih šuteva. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti defanzivni skok i to su neki parametri gdje moramo biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo - poručio je Mijović.

Budućnost u ABA ligi ima učinak od 10 pobjeda i dva poraza. Cedevita Olimpija ima skor 9:3.

- Mislim da je, i pored poraza, na prvoj utakmici bilo pozitivnih i dobrih stvari. Protivnik je ubacio 10 trojki više, ali smo uspjeli da igramo utakmicu na jednu loptu i bili blizu pobjede. Neke stvari bi trebalo ponoviti. Ukoliko to učinimo, bićemo blizu pobjede - istakao je sve bolji krilni centar Luka Mitrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: