Radović: Za velike stvari je potrebna i sreća, mi je nismo imali

„Ova naša grupa je čudna, jer niko nije ispao sa tri pobjede kao mi. To je nedostatak sreće i splet okolnosti“, rekao je Boško Radović

3982 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović bio je zadovoljan i igrom i odnosom svoje ekipe u „balonu“ u Podgorici, ali i tužan zbog ispuštene šanse za odlazak na Eurobasket.

„Odigrali smo dvije veoma dobre utakmice. Prvu smo izgubili dva razlike, a večeras smo igrali dobro. Ključna je bila 2. četvrtina, u kojoj smo igrali veoma jaku, čvrstu odbranu. U 2. poluvremenu smo bili malo umorniji, promašili neke šuteve i gubili lopte, ali važno je da smo završili kvalifikacije pobjedom“, rekao je Radović.

Šansa je propuštena u duelu sa Francuskom, u kojem je njegov tim vodio od 3. do 36. minuta.

„Meč sa Francuskom je trebalo ranije da riješimo, da ne čekamo posljednji minut, a bilo je teško motivisati se da odigramo dobro protiv Njemačke. Ponosan sam kakav su odnos imali momci na treninzima i na ove dvije utakmice. Ova naša grupa je čudna, jer niko nije ispao sa tri pobjede kao mi. To je nedostatak sreće i splet okolnosti“.

On se i osvrnuo na probleme koje je imao.

„Za veće stvari u bitnim utakmicama potrebna je i sportska sreća. Zaista je ovog puta nismo imali. U prošlom 'prozoru' smo imali osam igrača koji su 10-ak dana prije toga izašli iz korone, a poslije utakmice sa Njemačkom smo bili energetski ispražnjeni i izgubili od Velike Britanije. Znali smo da nas ovdje čekaju dva teška protivnika, ali mislim da smo odigrali dva izuzetna meča“.

Crna Gora je na prekretnici, jer je možda sada pravo vrijeme da se nacionalni tim podmladi.

„Dolaze mladi momci koji su perspektiva. Napravićemo analizu i da krenemo svi dalje“, zaključio je Radović.

Bonus video: