Igor Jovović se vratio na mjesto uspjeha

"MBC je klub u kojem sam proveo dvije jako značajne godine u karijeri i zajedno smo imali jako puno uspjeha. Pokazali su veliku želju da me angažuju, bili su tri dana u Podgorici i izuzetno korektni u pregovorima, što je na kraju presudilo da potpišem dvogodišnji ugovor", rekao je Jovović

5132 pregleda 4 komentar(a)
Igor Jovović sa pomoćnikom Đorđem Pantelićem, Foto: syntainics-mbc.de
Igor Jovović sa pomoćnikom Đorđem Pantelićem, Foto: syntainics-mbc.de

Igor Jovović se vratio na mjesto uspjeha, u klub u kojem je počeo inostranu trenersku karijeru - 38-godišnji Podgoričanin je potpisao ugovor sa njemačkim Miteldojčerom do ljeta 2023.

Bivši pomoćnik Dejana Radonjića, a potom i šef stručnog štaba Budućnosti i Sutjeske, na ljeto 2016. je preuzeo Miteldojčer i odmah ga vratio u Bundesligu.

Tada je i oborio rekord Pro A lige sa 35 pobjeda, a naredne sezone je sa skromnim budžetom opstao u elitnom društvu.

Sezonu 2018/2019. je proveo u poljskoj Zjelonoj Gori, potom je opet bio pomoćnik Radonjića u Bajernu, da bi od ljeta 2020. do januara 2021. bio u Telekom Bonu.

Od tada je čekao pravu ponudu i odlučio da se vrati u klub poznat po skraćenici MBC.

"Jako sam zadovoljan zbog kontinuiteta rada u ozbiljnoj zemlji kao što je Njemačka i jako kvalitetnoj ligi. MBC je klub u kojem sam proveo dvije jako značajne godine u karijeri i zajedno smo imali jako puno uspjeha. Pokazali su veliku želju da me angažuju, bili su tri dana u Podgorici i izuzetno korektni u pregovorima, što je na kraju presudilo da potpišem dvogodišnji ugovor. Ambicije su da budemo što kompetitivnij u Bundesligi i da razvijemo mlade njemačke igrače. Pun entuzijazma pristupam novom poslu i jedva čekam da počnu pripreme", rekao je Jovović.

Prvi pomoćnik biće mu klupska legenda, bivši srpski krilni centar Đorđe Pantelić.

Bonus video: